Bästa sällskapet

Jag älskar tystnaden. Det behöver inte vara knäpptyst. Finns det något mysigare än att höra vinden susa i träden, vågorna slå in mot en strand, fåglar som kvittrar, barns glada skratt, klirret från porslin som dukas fram i bersån, osv. Dock är det sällan jag har det tyst runt om mig. Både på jobbet och hemma sätter jag gärna på musik, radion eller tvn och ljudet från dessa håller mig sällskap.

20130813-081548.jpg

Något jag lyssnar mycket på är olika podcasts. Det är verkligen bästa sällskapet om man är ute på en skön promenad, lättare joggingtur, på jobbet i situationer när man inte behöver tänka, hemma när man lagar mat, städar eller bara vill slappna av och koppla bort andra tankar.

Jag har flera favoriter. Självklart (!) Sommar i P1 med alla fantastiska sommarpratare (jag har inte hunnit lyssna på alla men några guldkorn har varit Jonas Gardell, Leo Razzak, Maja Ivarsson, Helena af Sandeberg, Sarita Skagnes, Malik Bendjelloul, Red One, Jan Eliasson och Malinda Daamgard för att nämna några). Sedan lyssnar jag på bland annat P3 DokumentärExpressen DokumentKropp och Själ i P1VärvetC/O Hannah & AmandaTräningsglädje TALKS, Inner Strength Podcast och Alex & Sigges Podcast.

En ny podcast jag hittade och som jag vill tipsa om är Viking Lines allra första podcast, ”Uppdrag Viking Line”. Det är ett reseprogram där två kryssningsnoviser undersöker hur det egentligen är att kryssa, vad man kan hitta på för roligt ombord – och även hur det är att turista i land. Jag åker ju ofta på kryssning och tycker det är riktigt kul att få andras perspektiv på saken och även få höra hur det fungerar bakom kulisserna. Programmet är lagom långt, mycket lättsamt och underhållande. Ska bli kul att lyssna på även kommande avsnitt och se vad de har att bjuda på.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *