Smyg in grönsakerna

Mina barn älskar grönsaker. Filippa äter allt, Gustaf äter det mesta men absolut inte sallad och kål. Många barn är så kallade grönsaksvägrare. De tror att grönsaker är äckligt men många gånger har de inte smakat utan är bara något de har fått för sig.

I plockformat funkar de flesta grönsaker. Sätt fram gurkstavar, morotsstavar, körsbärstomater, blomkålsbuketter, paprikaringar, etc och se vilket barn som inte slukar dessa. Finns det dessutom dipp till säger det bara svisch innan de tar slut. Använd gräddfil eller kesella/kvarg och gör din egen dippkrydda  – superenkelt, ofta godare, billigare och nyttigare!

Ett annat tips är att smyga in grönsakerna i maten. En klassiker är att ha rivna morötter i köttfärssåsen. Det märker barnen inte.

Jag smög in rödkål i gårdagens kasslerrätt som vi åt till middag. Finriven rödkål i botten på en ugnssäker form, skivad kassler ovan på det, 2 dl matgrädde blandat med 1 dl tomatpuré och salt+peppar efter smak och tycke hälls över, toppa med riven ost och gratinera på 200 grader i ugn ca 20 min. Serveras med ris och grönsaker. Riktigt gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *