Bästa tillbehöret

Jag älskar lök! Gul, röd, silver, vit, svart, rå, kokt, stekt, inlagd, picklad – ja helt enkelt de flesta lökar i de flesta former. Lök kan varieras i det oändliga!

Inlagd rödlök

Ett superbra tillbehör som passar allt från hamburgare till sallad är inlagd rödlök. Inlagd lök ger ett härligt sött, syrligt och krispigt inslag till dina maträtter. Ger dessutom en mycket vacker färgklick!

Det är riktigt gott och mycket enkelt att göra. Du behöver bara lite framförhållning då den ska stå till sig i kylen några timmar. Men sedan är det fritt fram att njuta!

Inlagd rödlök, liten burk

2 medelstora rödlökar
2 dl vitvinsvinäger
1 lagerblad
0,5 dl strösocker
1 msk salt
0,5 – 1 färsk chili

Skiva löken tunt, gärna med mandolin. Blanda vinäger, lagerblad, socker och salt och koka upp i en kastrull. Lägg i lök och chili och låt sjuda någon minut. Häll över inläggningen i glasburk med tättslutande lock. Låt svalna och ställ i kylen minst 4 timmar, gärna längre.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.