Bionaire luftrenare

Att ha ren och hälsosam luft är viktigt för hälsa och välmående. Inte minst i den egna bostaden. Dålig luft hemma kan göra dig sjuk. Om ventilationen i ditt hem inte fungerar som den ska, kan det leda till att pälsdjursallergen, pollen, damm, kvalster, kemikalier och rök inte vädras ut ordentligt. För en allergiker kan symptom lätt förvärras i en sådan inomhusmiljö. Men även den som inte har problem sedan tidigare, kan drabbas av både astma och allergi om man utsätts för dålig luft under en längre tid.

För cirka två år sedan testade jag en Electrolux luftrenare som vi använt sen dess och varit mycket nöjd med. Jag bor dock i en ganska stor enplans-villa och ser att det kan finnas behov av att ha en till luftrenare i en annan del av huset. Jag har därför införskaffat ytterligare en luftrenare. Den här gången testar jag Bionaire luftrenare, modell Bionaire BAP001X.

Bionaire luftrenare har en riktigt snygg och praktisk design. Den är smal i modellen, är lättplacerad och passar väldigt bra in i de flesta rum.

Bionaire luftrenare

På panelen längst upp kan man manuellt ställa in fläkthastighet, samt om man vill UV-lampa, jonisering eller både och. Fördelen med Electrolux är att den har en elektronisk “näsa” och automatiskt anpassar fläkthastigheten efter rådande luftkvalitet samt att den har night-mode som kör låg fläkthastighet när det är mörkt (det för med sig att man slipper störas av eventuella höga fläktljud på natten). Två väldigt bra funktioner som jag tyvärr saknar på Bionaire.

Bionaire luftrenare

Elextrolux-modellen renar med hjälp av ett kolfilter samt HEPA-filter, i princip som en dammsugare gör. Bionaire-modellen är lite mer avancerad då den har en UV-lampa samt ett joniserings-system. En annan fördel med Bionaire är att den har filter som går att rengöra med dammsugare. På Electrolux måste man byta filter vilket blir kostsamt i längden.

Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med Bionaire. Den har en bra förmåga att rena luft, eliminera eventuella lukter samt är billig i drift.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *