Blomkålssoppa
Nu när hösten gör entré med mörker och kyla blir man sugen på en värmande soppa. I kylen låg ett blomkålshuvud och väntade på att bli använt och den fick bli basen i kvällens soppa som således blev en blomkålssoppa. Vi toppade soppan med laxrester, räkor och färsk persilja. En varsin värmd tunnbrödrulle med ost och skinka fick bli ett extra mättande tillbehör. Jag hade även keso och tomat i min.
Blomkålssoppa, 4 port
600 g blomkål
1/2 purjolök
1 hönsbuljongtärning
8 dl vatten
0.5 tsk salt
2 dl mjölk
0.5 krm cayennepeppar
1 msk vitvinsvinäger
Skär blomkålen i bitar. Skala och hacka purjolöken. Häll ned i en gryta. Tillsätt buljongtärning, vatten och salt. Låt det koka i ca 15 minuter. Mixa ihop allt och späd ev med mer vatten. Tillsätt mjölken och koka upp. Smaksätt med cayennepeppar, vinäger och salt.
1 svar
[…] jag skrev igår är hösten här med mörker och kyla. Man längtar efter värmande, rustik mat som soppor och […]