Blomkålssoppa

Nu när hösten gör entré med mörker och kyla blir man sugen på en värmande soppa. I kylen låg ett blomkålshuvud och väntade på att bli använt och den fick bli basen i kvällens soppa som således blev en blomkålssoppa. Vi toppade soppan med laxrester, räkor och färsk persilja. En varsin värmd tunnbrödrulle med ost och skinka fick bli ett extra mättande tillbehör. Jag hade även keso och tomat i min.

Blomkålssoppa, 4 port

600 g blomkål
1/2 purjolök
1 hönsbuljongtärning
8 dl vatten
0.5 tsk salt
2 dl mjölk
0.5 krm cayennepeppar
1 msk vitvinsvinäger

Skär blomkålen i bitar. Skala och hacka purjolöken. Häll ned i en gryta. Tillsätt buljongtärning, vatten och salt. Låt det koka i ca 15 minuter. Mixa ihop allt och späd ev med mer vatten. Tillsätt mjölken och koka upp. Smaksätt med cayennepeppar, vinäger och salt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. september 16, 2010

    […] jag skrev igår är hösten här med mörker och kyla. Man längtar efter värmande, rustik mat som soppor och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *