bObles – skoj för både barn och vuxna

Tumbling time med bObles

Igår var jag och barnen på Tumbling time med bObles på Illum Bolighus (Illum Bolighus är en affär mitt i Stockholm). bObles är sk tummelmöbler som stimulerar den motoriska utvecklingen hos barn. Studier har visat att 10-15% av alla barn har ostabil motorik när de börjar i skolan. Detta har en stor påverkan på deras förmåga att lära sig, deras sociala förmågor och inte minst det allmänna välbefinnandet. Det här vill man från bObles sida genom lek med tummelmöblerna komma till rätta med. Via lek och rörelse förbättras och utvecklas motoriken genom hela livet.

Snart dags för tummeltid med bObles

Utgångspunkten i bObles tänk är att man ska leka och ha en glad kropp. Rörelse ska vara en central del i barnets motoriska utveckling samtidigt som det är underbart och kul.

Gustaf på en bObles kyckling

Tummelmöblerna baseras på enkla geometriska former som ser ut som olika djur. Barnet kan tumla runt, balansera, gunga, vagga, hoppa och skapa sig kroppskontroll vilket är basen för den fortsatta motoriska utvecklingen. När man inte vill leka fungerar de lika bra som vanliga möbler.

Filippa balanserar med bObles balansskor

Tummelmöblerna passar framför allt barn från 0-8 år men är minst lika roligt för äldre barn.

Det bjöds på gott fika!

Jag och barnen fick testa på tummeltid med bObles idag. Vi testade alla de olika möblerna och även balansskorna. Gustaf och Filippa tyckte det var jättekul. Själv hade jag minst lika roligt. Framför allt är det kul att leka samma lekar som barnen tillsammans med barnen och själv tycka det är utmanande och skoj. Man märker framför allt att balansen har försämrats över åren. Det var inte lätt att balansera minsann. Den måste jag öva upp!

Jag skulle vilja fylla ett helt lekrum med bObles

Jag skulle vilja fylla hela vårt (okej, barnens!) lekrum med bObles. I goodiebagen fick barnen med sig en varsin kyckling, så nu är vi en bit på väg i alla fall.

Barnen började genast leka med sina kyckling-bObles, jag övade att hoppa upp och hitta balansen och Mattias tyckte den var ett perfekt situps-redskap. Brett användningsområde med andra ord och åter igen, uppskattat av både liten som stor!

bObles

Har du hört talas och kanske själv testat bObles, själv eller tillsammans med dina barn?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Jenny skriver:

    Vad kul att ni testade på Bobles igår! Vi körde på för fullt idag på vårt event 🙂 Barnen älskar ju verkligen dom där grejerna! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.