Bocouse D’Or och GastroNord

Lydia Capolicchio och Paul Svensson

Igår och idag pågår en av de största matbegivenheterna ute på Stockholmsmässan, nämligen Bocouse D’Or Europe. Allmänt kalkat kock-em. Bocouse D’Or är världens mest prestigefyllda kocktävling. 20 Europeiska länder deltar av vilka 12 går vidare till Kock-VM, Bocuse d’Or 2015 i Lyon. 10 länder tävlar dag ett och tio dag två. Sveriges representant, Tommy Myllymäki tävlar dag två.

Mathias Dahlgren, hederspresident

Jag var där igår, kollade på invigningen, stod sedan fascinerad och kollade på hur koncentrerade alla var i sina kök, hur duktiga de var, hur väl de samarbetade och hur gott det luktade! Mathias Dahlgren som är den enda svensken som har vunnit den prestigefyllda tävlingen är vald till hederspresident och ytterst ansvarig för den pågående tävlingen ute på mässan.

Gris från Gotland

De tävlande ska på fem timmar och 35 minuter tillaga en fiskrätt och en kötträtt för vardera 14 personer. Huvudråvarorna för kött respektive fisk har beslutats av Bocuse d’Or och det är första gången i tävlingens historia som samtliga huvudråvaror kommer från det land där tävlingen hålls. Fiskråvaran är sej, ostron från Grebbestad samt blåmusslor från Mollösund. Köttet är svensk unggris från Havor Gård på Gotland. Vi får hålla tummarna för Tommy idag!

Lite chark och oliver

Sill på knäckeVegetariska burgare

Samtidigt ute på mässan pågår GastroNord och Vinordic som jag svängde förbi en snabbis. MY GOD!!! Där hade jag kunnat gå i timmar. Det fanns så mycket mat och godsaker i varenda hörn som man fick äta och det var inte småbitar jag pratar om. Det var allt från mat till godsaker. Skulle jag räkna upp allt jag åt skulle ni tro att jag överdriver, men jag gick verkligen all in. Till en början tog jag massa kort, men jag gav upp sedan för jag fick och köpte med mig hem så många fina grejer och åt så mycket att jag gav upp fotandet.

Här ser vi verkligen hela djuren...

Mat, mat, mat vart man än vände sig

Kaka, sockerkaka och massa gott ovanpåSomrig dessert med rabarber

Bara att ta för sig vart man än gickEtt urval av det som jag åt var massa olika chark(korvar, ostar, kött), oliver, grönsaker, tre olika minihamburgare (en vegetarisk gjord på bönor, en pulled pork-burgare, en schnitzelburgare), köttbullar, halloumi, ceviche, lax med alger, tre olika ostron, varma och kalla fyllda smörgåsar, galette, chokladpraliner, två olika wienerbröd, två desserter gjord av regerande dessertmästarna, muffins, en bit munk, olika andra bakverk jag inte minns vad de hette, fransk våffla och mycket mer. Alltså helt galet. Och det fanns så mycket mer men tiden och magen räckte inte till.

I några inlägg framöver kommer jag presentera några av de spännande varor jag fick med mig hem. Älskar nya och annorlunda produkter!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.