Shoppingmöjligheter anpassade efter kunden

Idag var jag inbjuden på en presslunch där Bergendahls (ett av Sveriges fem största handelsföretag och som äger bland annat City Gross) presenterade sitt nya koncept med digitala fysiska butiker. Med detta koncept kan de erbjuda fler varor på mindre yta i befintliga butiker och öppna matbutiker på mycket små ytor i bland annat stadskärnor.

Konceptet utgår från tre komponenter; en app där man beställer varor, en digital fysisk butik bestående av vägg med bildskärmar uppkopplade mot internet samt hemleveranser med matkasse.

Med den nya tekniken kan varuexponeringen anpassas till konsumenterna i och med att budskap, sortiment och erbjudanden kan förändras med ett knappklick. Till exempel kan morgontidiga pendlare mötas av ett erbjudande som ersätts av erbjudanden riktade till föräldralediga senare på dagen och till festsugna på kvällen.

Den första digitala butiken har i dagarna haft premiär i Kista Science Tower. Bergendahls kommer härnäst att löpande placera ut digitala butiker i såväl befintliga City Gross-affärer, den nya matkedjan M.A.T samt på andra platser som inte rymmer en vanlig matbutik.

Onekligen ett mycket spännande koncept och det ska bli intressant att se om det slår igenom eller inte.

Själv är jag skeptisk eller är jag månne gammalmodig?! Shoppa på nätet kan vi redan – det finns gott om webbutiker även inom dagligvaruhandeln. För att slå igenom måste de verkligen kunna erbjuda något unikt som ingen gör eller kan idag. Kanske den uttalade konsumentgruppanpassningen kan vara tricket?

Jag handlar mycket på webben. Allt från böcker, möbler, inredning till böcker. Vad gäller mat föredrar jag att handla den i fysiska butiker då jag gillar att se, känna och klämma och älskar spontanshopping där man får hem varorna på en gång utan att behöva vänta på en leverans. Men vem vet, kanske framtidens teknik och möjligheter kan omvända mig?!

Lunchevent var det som sagt. Vi var på Berns salonger och där bjöds vi på fantastiskt goda asiatiska köttbullar med sås, ris, sallad och dryck. Hur gott som helst! Blev ett par stora portioner som hamnade i magen. Te och mörk choklad till efterrätt. Tack för det!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *