Kolgrillen kommer också till användning

Vi grillar mycket hemma hos oss. Året runt grillar vi faktiskt. Till vår hjälp har vi både en gasol- och en kolgrill. Användandet av gasolgrillen har mer och mer tagit över från kolgrillen. Det är enkelt och smidigt och man behöver inte planera så långt i förväg. Kolgrillen kräver att man får en bra glöd vilket kan ta sin tid, medan gasolgrillen bara behöver sättas på cirka 10 minuter före användning. Vad gäller smaken tycker jag faktiskt inte att det är någon större skillnad. Men lukten och känslan är inte densamma med gasol och kol. Kol känns mer ”riktigt” grillning.

I lördags bestämde vi oss i alla fall för att använda kolgrillen för en gångs skull. Det vankades finlördag.

Äkta skumpa ska det vara!!!

Det blev en lördag med guldkant. Jag och Mattias öppnade en flaska Gula änkan, Veuve Cliquot. Halvtorrt, fruktigt, balanserat vin med inslag av rostat bröd, mandel, grapefrukt och gula äpplen. Alltså skojar ni jag njöt av varenda klunk. Galet gott!

Fyllda minicrustader

Till förrätt gjorde jag två varianter av fyllda mini-crustader. En fylld med avokadoröra (avokado blandat med creme bonjour vitlök) och en värmd i ugn med getost och honung. Varianten med getost och honung i crustad hade vi aldrig testat förut och det var riktigt, riktigt gott! Det måste ni pröva!

Rostasfilé från Gudruns

Helgrillad rostasfiléTill huvudrätt blev det helgrillad rostasfilé. Vi grillade den hel och som sagt på kolgrillen. Mattias, som står för grillningen här hemma, hade läst att en innertemperatur på 58 grader var perfekt. Vi tyckte dock det blev lite för välstekt. Nästa gång kör vi på 55 grader och testar hur det blir då. Köttet vi gillade var Gudruns rostasfilé med kött från skövde slakteri. Riktigt mört och fint kött. Rostasfilé är tydligen lika mört som en oxfilé!

Huvudrätten är serverad!

Jag hugger in på finmiddagen!

Tillbehör till köttet blev grillade champinjoner och mina numera så älskade, perfekta klyftpotatisar, sallad och såser. Fantastiskt gott även om köttet var för välstekt för min och Mattias smak.

Efterrätt i världsklass

Efterrätten blev favorit i repris från förra lördagen. En varsin Tip Top. Japp, det var jag som bestämde efterrätten idag (också). Älskar glass och Tip Top är en av favoriterna!

En trevlig, härlig och god familjekväll!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *