En Stroganoff på menyn

Helgen har varit fylld av underbart god mat! I fredags middag a la LCHF. I lördags grillade vi entrecôte och till detta åt vi friterade pommes stripes (har du inte en fritös hemma – KÖP – finns för billig penning på de flesta elektronikaffärer), bea och grillsåser. I söndags blev det japansk hämtmat – laxsushi för Mattias och (självklart) yakiniku till mig. Mmmmm…!!!!

Hur slår man detta?! Inte lätt… Kvällens middag som blev Korv Stroganoff var inte dum alls, även om den inte kom i närheten av helgens mat såklart. Barnen älskar Korv Stroganoff så där fick jag i alla fall full pott! Alltid kul att se när barnen äter med god aptit. Gustaf åt hur mycket som helst, han slickade till och med både tallrik och kastrull, och det hör inte till vanligheterna.

Till stroganoffen serverade vi pasta eller ris och grönsaker. Helt godkänd vardagsmat!

Korv Stroganoff, 4-5 port

800 g falukorv
1 gul lök
5 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar, paprikapulver

Skiva korven. Hacka löken. Fräs falukorven i lite smör. Låt löken fräsa med några minuter. Krydda. Häll på tomatpuré och vatten. Låt koka ca 10 minuter. Häll i grädden och koka upp. Servera med ris och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *