Bönchili i Crock-Pot
Jag älskar stark mat. Hetta sätter ofta piff på maten. Hettan får inte ta över för mycket. Det är en hårfin skillnad. Den ska bara bidra med det där lilla extra. En smakrik, het chili är en favorit hos mig. Med eller utan kött. Idag föll valet på en chili utan kött. En vegetarisk chili är gott, billigt och bra för hälsa och miljö. Chilin tillagades i Crock-Pot. Det är praktiskt då maten sköter sig själv samt att pottan lämpar sig allra bäst för rätter som ska tillagas länge. Crock-Pot tillåter att smakerna kommer fram och utvecklas till perfektion! Kvällens långkok blir en het bönchili i Crock-Pot.
Koka chilin länge för bästa resultat. Den ska bli härligt tjock och mörk i färgen. Servera med klassiska tacotillbehör som gräddfil, wrapsbröd, nachochips, grönsaker, guacamole och syrad rödlök. Helt fantastiskt gott!
Het bönchili i Crock-Pot, 4 port
1 burk cannellinibönor
1 burk vita bönor
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
1/2 grön paprika
1 röd chili
1 burk krossade tomater
30 g mörk choklad, 70 %
1 msk spiskummin
1 msk tamarisoja
2 msk rapsolja
1 lime
Salt och peppar
Skölj bönorna i kallt vatten. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka den röda chilin. Ta bort kärnorna för mindre hetta. Skölj och finhacka paprikan. Värm upp oljan i Crock-Pot grytan alternativt i stekpanna på spisen. Tillsätt 1 msk spiskummin och fräs i någon minut. Tillsätt lök, vitlök, paprika och chili. Låt fräsa med i ca 5 minuter. Tillsätt bönorna och låt fräsa i ett par minuter till. Tillsätt krossade tomater, soja och limesaft. Smaka av med salt och peppar. Sätt tillbaka grytan på Crock-Pot enheten alternativt häll ned allt i Crock-Pot. Kör på hög värme i tre timmar. Tillsätt mörk choklad i grytan och kör på låg värme i ytterligare 30 minuter.
Senaste kommentarer