Butiken Lakritsroten

På väg hem från Chokladfabriken stannade vi till vid specialaffären Lakritsroten på Sveavägen. Det är en affär som helt inriktat sig på att sälja produkter innehållande lakrits. Självklart finns det mest godis (i form av söt, mellansöt, salt, choklad, fudge och kola, klubbor, stänger, etc) men även teer, tvålar, essenser och andra roliga produkter. Jag köpte hem en salmiaklakrits som är medelsalt med brännande habanero-chilismak och avrundas med syrliga toner av tranbär, salta tärningar samt salta mojänger. Filippa, som var med mig in, valde en klubba med hallon- och lakritssmak toppat med socker.

Kul med en annorlunda affär. Det ska bli jättespännande att testa godiset!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lars Tiden skriver:

    Hej

    Det är tur att vi har fått en lakritsbutik nära chokladfabriken här på södermalm. Vi kompletterar varandra bra. (Hållplatsens T & T/ Folkungagatan 112.

    MVH

    Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.