Chiapudding/chiagröt

Chiagröt i burkNågot som slog igenom under 2014 och som fortsätter vara stort under 2015 är chiafrö. Plötsligt var det på allas läppar. Idag är det väl inte många som inte testat eller hört talas om detta lilla frö som är så fullproppat med nyttigheter. Chiapudding, eller som den också kallas chiagröt, är oerhört populärt. Gott, nyttigt, går supersnabbt att göra och kan varieras på många olika sätt. Den kan baseras på olika typer av mjölk, man kan ha olika smaksättningar och olika toppings. Fungerar lika bra till frukost, mellis eller som en nyttig efterrätt. Bara fantastin sätter gränserna.

Chiapudding med carob-pulverLäckert serverad med kokos och björnbärChiapudding – grundrecept, 1 port

3 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölkdryck)
1 krm äkta vaniljpulver

Blanda chiafrön, mjölk och vaniljpulver i en burk. Blanda väl. Låt stå i minst 1 timme men gärna över natten. Rör om möjligt runt efter ungefär halva tiden. Servera med färska goda bär samt gärna hackade nötter och kokosflagor.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.