Chiapudding/chiagröt
Något som slog igenom under 2014 och som fortsätter vara stort under 2015 är chiafrö. Plötsligt var det på allas läppar. Idag är det väl inte många som inte testat eller hört talas om detta lilla frö som är så fullproppat med nyttigheter. Chiapudding, eller som den också kallas chiagröt, är oerhört populärt. Gott, nyttigt, går supersnabbt att göra och kan varieras på många olika sätt. Den kan baseras på olika typer av mjölk, man kan ha olika smaksättningar och olika toppings. Fungerar lika bra till frukost, mellis eller som en nyttig efterrätt. Bara fantastin sätter gränserna.
Chiapudding – grundrecept, 1 port
3 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölkdryck)
1 krm äkta vaniljpulver
Blanda chiafrön, mjölk och vaniljpulver i en burk. Blanda väl. Låt stå i minst 1 timme men gärna över natten. Rör om möjligt runt efter ungefär halva tiden. Servera med färska goda bär samt gärna hackade nötter och kokosflagor.
Senaste kommentarer