Hälsosamt mellanmål/dessert!
Har du ätit för mycket godsaker under sommaren men vill fortsätta njuta av god mat? Då är detta tips något för dig. Chiapudding är riktigt populärt och har väl alla hört talas om vid det här laget.
Chiafrön har blivit mycket populärt bland kostmedvetna människor under de senaste åren. Detta frö är rikt på omega-3 och protein som är lätt för kroppen att ta upp. Chiafröet är även rikt på kostfibrer, vitamin A, B, D och E. Det innehåller kraftiga antioxidanter och massor av mineraler, framför allt järn! Ett riktigt superfrö med andra ord.
Chiapudding är lika gott som det är enkelt. Passar lika bra till frukost som mellanmål eller anpassar man receptet fungerar det även som god dessert. Otroligt enkelt att göra, gott och nyttigt!
Chiapudding, 1 port
3 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölkdryck)
1 krm äkta vaniljpulver
Blanda chiafrön, mjölk och vaniljpulver i en burk. Blanda väl. Låt stå i minst 1 timme men gärna över natten. Rör om möjligt runt efter ungefär halva tiden. Servera med färska goda bär samt gärna hackade nötter och kokosflagor.
Vilket bra tips! 🙂