Den lyckade finlördagen
Vid förra lördagens finmiddag serverade vi helgrillad rostasfilé från Gudruns. Vi hade läst att en innertemperatur på 58 grader var perfekt men tyvärr blev köttet lite för välgrillat för vår smak. Som tur var hade vi ytterligare en bit Gudruns rostasfilé i kylen så vi körde en favorit i repris denna lördagen men grillade köttet bara till en temperatur på 54 grader. Det blev mycket bättre, perfekt faktiskt! Lagom röd kärna vilket gav mycket smak och ett mört fint kött.
Förrätt blev fylld avokado (avokadon blandades med den underbart krämiga härproducerade vitlöksosten från Wapnö Gård) toppad med räkor och till detta ett glas mousserande.
Huvudrätten blev alltså rostasfilé med klyftisar (ja, vi älskar dessa men kanske borde vi variera oss till nästa gång), sallad och såser. En öl till.
Efterrätt rätt och slätt en glass, idag Magnum Strawberry & White.
Toppenkväll!
Senaste kommentarer