Den lyckade finlördagen

Grillad rostasfilé från Gudruns

Vid förra lördagens finmiddag serverade vi helgrillad rostasfilé från Gudruns. Vi hade läst att en innertemperatur på 58 grader var perfekt men tyvärr blev köttet lite för välgrillat för vår smak. Som tur var hade vi ytterligare en bit Gudruns rostasfilé i kylen så vi körde en favorit i repris denna lördagen men grillade köttet bara till en temperatur på 54 grader. Det blev mycket bättre, perfekt faktiskt! Lagom röd kärna vilket gav mycket smak och ett mört fint kött. 

Avokadoröra och mousserande

Förrätt blev fylld avokado (avokadon blandades med den underbart krämiga härproducerade vitlöksosten från Wapnö Gård) toppad med räkor och till detta ett glas mousserande.

Kött, potatis, sallad och såser serverades till en kall öl

Huvudrätten blev alltså rostasfilé med klyftisar (ja, vi älskar dessa men kanske borde vi variera oss till nästa gång), sallad och såser. En öl till.

Glass i stora lass

Efterrätt rätt och slätt en glass, idag Magnum Strawberry & White.

Toppenkväll!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.