Ditt livs form

Ditt livs form

Ditt livs form

Vi har haft en helt underbar sommar här i Sverige. Går ju inte att klaga på värmen direkt! För många innebär sommaren ofta en hel del mat och dryck och inte lika mycket träning. Rutinerna försvinner i takt med att semestern börjar och det är svårt att hålla sig från frestelser. Det är helt okej men nu är vi många som vill hitta tillbaka till de där rutinerna igen. Vi vill se över våra vanor och maxa både hälsa och motivation. Till vår hjälp har vi massor av nystartsböcker som släpps så här i slutet på augusti. En av dessa är Ditt livs form med 80/20-metoden av Sabina Dufberg och Charlotta Flinkenberg.

Författarna Sabina och Charlotta.

Författarna Sabina och Charlotta.

Sabina Dufberg känner de flesta av oss till. Hon är en av Sveriges främsta träningscoacher, föreläsare inom hälsa, träning och ledarskap och har varit tränare i TV-programmet ”Biggest Loser”. Jag har träffat henne vid pressträff inför Biggest Loster 2015 och 2016 samt i början på förra året då hon släppte sin träningsapp Stronger Better You. Charlotta Flinkenberg är prisbelönad chefredaktör, författare och journalist. Nu har dom tillsammans skrivit en bok om balans, njutning och långsiktighet.

Vad är egentligen en sund livsstil?

Vad är egentligen en sund livsstil?

Boken Ditt livs form med 80/20-metoden är en konkret guide till hur man kan skapa balans i livet och göra rätt val när det kommer till de tre hörnstenarna kost, träning och vila/återhämtning. 80/20-metoden innebär att man 80 procent av tiden lever hälsosamt, men samtidigt skapar utrymme för 20 procent av det författarna kallar för livets goda. Att vara i sitt livs form handlar inte om förbud, ständig diet och timslånga träningspass. Njutningen är viktig och inget man behöver ge avkall på. Det gäller bara att vara effektiv och medveten i sina val.

80/20-metoden.

80/20-metoden.

Att vara i sitt livs form handlar om inre lycka, en känsla vi går runt och bär på. Upplever man sig glad, harmonisk och lugn – ja då är man i sitt livs form. Att komma i sitt livs form får ta den tid det tar. Ha tålamod. Detta är för nuet och resten av livet, ingen quickfix.

80/20 inom träning.

80/20 inom träning.

Älskar bokens pastellfärger!

Älskar bokens pastellfärger!

Boken är uppdelad efter de tre hörnstenarna jag nämnde ovan. Kost, Träning och Vila & återhämtning. Inom varje ben ska ett 80/20 tänk eftersträvas. Vi får konkreta basfakta, råd, praktiska tips och förslag hur detta ska uppnås inom varje område. Sedan är det dags att rannsaka sig själv. Gå igenom sitt utgångsläge. Hur ser förutsättningarna ut och vilket mål vill man uppnå. Efter att ha läst all denna fakta är det dags att praktisera kunskaperna boken gett oss. På de sista sidorna avhandlas motivation, flow, de allra bästa knepen för att lyckas med 80/20-metoden och ett alldeles eget formschema. En för varje månad på ett år.

Nu kör vi!

Nu kör vi!

Här fyller man in både fyiska och psykiska mått på hälsa.

Här fyller man in både fyiska och psykiska mått på hälsa.

Vilken otroligt härlig och inspirerande bok. Det är en bok som gör mig glad och ger mig pepp och energi. En riktigt somrig smällkaramell i pastellfärg! Underbara bilder på tjejerna i fantastiska miljöer. Sabina och Charlotta utstrålar glädje, kraft och äkthet. De går igenom bilderna, framför allt Sabina som är otroligt fotogenique. Texterna är enkla och lätta att ta till sig. Man förstår och kan relatera till sig själv och vad man själv kan och vill göra. Den sista delen där man ska fylla i sin utveckling på olika områden är smart och konkret. Den fokuserar inte bara på mått, dvs yttre välmående, utan även det inre välmåendet.

Den här boken får högsta betyg av mig. Läs och låt dig inspireras!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *