Jessica vs Leif Mannerström, 2-1

I förra veckan tog jag chansen att prata mat, restaurangmat och flygplatsmat med stjärnkrögaren Leif Mannerström. Vilken man, vilken personlighet och vilken fantastisk mat han hade skapat ute på Arlanda terminal 5 i samarbete med Andersson Food & Akvavit. Självklart ville jag ge min familj möjlighet att också njuta av maten och stämningen på restaurangen och det passade ju utmärkt då vår resa till Thailand startade just på Arlanda i lördags.

Dessutom hade jag och Leif en matutmaning. Jag slog vad med Leif om att om mina barn fick chansen att välja vad de ville från menyn skulle de INTE välja pannkakor som var barnmåltiden på Anderssons. Han satte emot! Spännande!

Till förrätt var det solklar vinst för mig! Jag och Mattias valde en varsin toast Skagen. Självklart lyxade vi till det med äkta skumpa. Ville barnen ha något? Jojo, räkmackorna vid disken såg tydligen väldigt lockande ut! En sån ville de ha så de fick dela på en 90-grammare! Jessica vs Leif 1-0! Våra toasts var grymma i räkmängd, krämighet och smak. Barnens räkmacka var bara den ensam värd ett besök på restaurangen!

Till huvudrätt valde jag och maken en viltburgare med pommes och lingon. Till detta blev vi rekommenderade en god öl som var klockren till! Filippa ville också ha viltburgare – yes! Gustaf då? Suck, pannkaka… Jag trugade och försökte muta honom att ta nåt annat men ICKE! Han var så bestämd! Ingen riktig vispgrädde kunde ordnas, men sprutgrädde eller inte, Gus älskade allt. Han slickade till och med skålarna! Viltburgaren då? Den var i världsklass! Vi beställde rosa kärna och det var precis vad vi fick, tack och bock! Pommesen var välsmakande och lagom krispiga, toppen! Jessica vs Leif 2-1.

Barnen fick faktiskt ingen efterrätt. De fick lördagsgodis istället. Jag och Mattias beställde te, kaffe och en varsin mascarponeost med bär. Enda besvikelsen, den var slut. Istället fick vi in varsin creme Catalana som jag tyckte mer smakade och såg ut som creme Brulee. Det gjorde dock inte så mycket. Vi orkade ändå inte allt… Kaffet som serverades var kallt, men vi fick in nytt efter tillsägelse!

Sammanfattningsvis en helt FANTASTISK lunch! Värd en omväg och garanterat värd varenda öre! Kan dessutom rekommendera alla att äta stadig lunch eller middag på flygplatserna innan längre flygresor. Maten vi betalat för och som ’ingick’ på flyget var varken god eller särskilt mättande…

Sen att jag krossade Leif med 2-1 gör inte saken sämre! Leif, jag tror du har en poäng, många barn vill nog ha pannkaka. MEN, en enda rätt i menyn fanns det bild på och självklart var det en färggrann bild på läckra pannkakor med lockande sylt och grädde… Jag slogs med andra ord ur underläge från början 🙂 !

20131029-003531.jpg

20131029-003543.jpg

20131029-003550.jpg

20131029-003557.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Lät som en bra start på resan 🙂 kram Diana

  2. Henrik skriver:

    hahha kul utmaning där med Leif!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *