Recept på pepparkaksdeg

Recept på pepparkaksdeg

Recept på pepparkaksdeg

Finns det något mer juligt än pepparkakor? Och finns det något godare än pepparkakor? Åh, vad man längtar fram till advent då man mer officiellt får smaska i sig de smakrika, tunna och krispiga kakorna. Jag har bakat pepparkakor med barnen varje år så länge vi alla kan minnas. Sådan mysig tradition! Jag älskar dessutom traditioner och seder och så länge barnen tycker det är kul kommer vi fortsätta. Vi använder alltid hemgjord pepparkaksdeg. Det finns inget bättre recept än det jag använder. För mig och familjen är det exakt så en pepparkaka ska smaka. Självklart ska ni få chansen att själva baka dessa godingar och här får ni därför mitt recept på pepparkaksdeg.

Jag älskar när de blir lite, lite, nästan brända!

Jag älskar när de blir lite, lite, nästan brända!

Degen håller ca 1,5 månad i kylen – för den som klarar av att hålla sig! Inte vi! Som ni ser har vi nallat lite på toppen av degen. Jag ”bakade” dessutom ut och gräddade en liten bit. Vem kan vänta liksom?! Och jag lovar, de ÄR magiskt goda!

En till som ville smaka!

En till som ville smaka!

Pepparkakor

200 g smör
1.5 dl ljus sirap
1.5 dl mjölk
3 dl strösocker
1.5 tsk mald nejlika
1.5 tsk mald ingefära
1.5 tsk mald pomerans
1.5 tsk mald kanel
3 tsk bikarbonat
6-8 dl vetemjöl

Smält smör, sirap, strösocker, mjölk och kryddor i en kastrull. Blanda vetemjöl och bikarbonat i en separat bunke. Låt smörblandningen koka upp och tag sedan bort kastrullen från värmen. Låt svalna något. Tillsätt mjölblandningen och arbeta ihop till en smidig deg. Låt stå i kylen över natten.

Baka ut tunna pepparkakor, lägg på bakplåtsklädda plåtar och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 6 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *