Dumma mej 2 eller dumma SF?

Idag har det varit varmt och kvavt ute. Dock ingen sol. Lite regn föll nu också på eftermiddagen. Barnen har länge velat gå på bio och idag passade det perfekt både med tanke på vädret och att vi har semester. Dumma mej 2 blev valet av film. Gustaf ville inte se den i 3D utan det blev traditionell 2D och med svensk dubbning.

Jag är inte så förtjust i popcornen man köper på bion, även om jag äter dom när jag ”måste”. Så idag när vi hade möjlighet att ta med nypoppade popcorn med god popcornkrydda på hemifrån så gjorde vi det. Dricka skulle vi köpa på plats.

Väl framme står vi i ganska lång kö och sedan får vi köpa våra biljetter och drickor. När vi är klara med det får barnen kolla runt i foajén. Gustaf upptäcker då att flera barn köper hans favoritleksak Lego Chima i biljettkassan. Han vill såklart också ha fast jag säger nej. Nu är det ju bio vi ska gå på. Han blir lite ledsen (inte så att han lägger sig på golvet och skriker och så men man ser en besviken glimt i ögat) så jag bestämmer mig för att i alla fall ta reda på vad Legot kostar. Det skadar ju inte. Då visar det sig att med någon minuts mellanrum visas på en reklamtv över kassorna att det finns ett knattepaket man kan köpa där det ingår liten popcorn, en Festis, en tablettask och en Lego Chima-leksak för totalt 45 kronor. Då vi redan köpt dricka och hade med popcorn ville jag inte köpa detta och jag frågar därför vad bara själva leksaken kostar. Efter att ha kollat med chefen visar det sig att man såklart inte får köpa Legot separat, utan det är ett paket. Suck, kunde de inte informerat om detta paket lite tydligare innan jag köpte drickan i alla fall. Vem har tid att kolla på en reklamtv där en specifik reklam visas då och då när vi bara ska köpa biljetter och dricka. Ja, ja. 45 kronor var ju inte mycket och jag ville att barnen skulle vara nöjda och glada så självklart köpte jag ett knattepaket efter att återigen ha stått i lång kö.

Gustaf blev så himla glad och det gladde mitt hjärta enormt!

Nu var 45 kronor inte alls mycket för allt det som ingick i knattepaketet, tvärtom, men kan det inte finnas något ställe som är fredat från frestelsen och försäljning av leksaker?!

Filmen var i alla fall toppen! Bra animerad, mycket rolig och hade en bra story. Tummen upp från hela familjen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Irriterande är ordet, men tack för tipset !
    Det blir en knatte meny till Viggo direkt när vi går på bio nästa gång !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *