Favoritrestaurangen i Sälen

Sälen är som alla vet ett traditionellt vinterresmål. De flesta åker till fjällen för att åka skidor och det gör man ju på vintern. För att överleva har fler och fler skidorter börjat satsa på sommarturister med tex downhill-cykling som slagit ganska stort, cross country-cykling, vandring, paddling och andra trevliga upplevelser man kan göra till fjälls på sommaren. Än så länge är dock antalet sommarturister färre än vinterturisterna. Många restauranger och affärer på dessa orter håller därför stängt under sommaren. Så också i Lindvallen där vi var.

Vad gäller restaurang fick vi snabbt en favorit, Gustav Grill & Bar. Vi testade några andra restauranger också, men de kunde inte mäta sig med Gustavs, både vad gäller lunch och middag. Till lunch hade de flera rätter att välja på (bland annat en ”Dagens” som man dessutom kunde välja som traditionell eller GI) och det ingick även en fantastisk salladsbuffé, bröd och efter maten kaffe och nybakade kaffebröd från bageriet vägg i vägg, Fjällbagarn. Allt vi testade var galet gott och vi slickade praktiskt taget tallrikarna!

Till middag hade de en gedigen meny med många goda rätter att välja bland och två dagar i veckan hade de BBQ buffé. Vi fick snabbt våra favoriter på menyn. Till förrätt vitlöksbröd med parmesanost och till huvudrätt BBQ beefburger med pommes.

De hade en speciell barnmeny både till lunch och middag. Ganska traditionell sådan med val mellan bland annat hamburgare, pasta med köttfärssås, pannkaka och ribs. För barnen fanns även ett lekrum med filmmöjligheter. Helt perfekt och gav oss vuxna en möjlighet att äta vår mat i lugn och ro.

Dryckessortimentet var helt enormt! De hade hur många whiskeysorter som helst och ett fantastiskt ölsortiment. Det som lockade oss mest var det lokalproducerade ölet från Sälens Fjällbryggeri. Det tillverkades till en början i ägaren till Gustavs garage! Det fanns flera ölsorter att välja bland och vi försökte testa så många som vi bara kunde. Riktigt gott och vi hoppas verkligen att detta öl så småningom när Systembolaget.

Jag vill också lyfta fram den fantastiska service vi fick vid varenda besök. Bra jobbat!

Hit kommer vi garanterat tillbaka!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.