Edward Bloms Högtidssnaps
Vi fortsätter på jultemat. Snaps hör för många julen till. Sill och snaps går hand i hand. Min känsla är att man är trogen ett visst märke. Mattias köper alltid hem O.P. Anderson Aquavit. Själv dricker jag inte snaps och har inga preferenser. Men ska jag smaka är det kul att testa nya smaker och sorter. Den här julen kommer Edward Bloms Högtidssnaps få ackompanjera sillen.
Receptet till högtidssnapsen tog Edward fram som en kärleksförklaring till hans och Gunillas bröllop år 2011. Målet vid framtagningen var att den skulle falla alla gäster vid bröllopsmiddagen i smaken. Både vana snapsdrickare, de som aldrig druckit kryddsnaps till mat förut, kvinnor och män. Smaken skulle också förmedla romantik och fest. Snapsen är blommig, aromatisk och mild med en lätt beska på slutet. Några av ingredienserna är fläderblom, citronmeliss, rosmarin, rosenvatten och pors. Alkoholhalten är något lägre och ligger på 32 %.
Edward Bloms Högtidssnaps är framtagen i samarbete med Saturnus och finns att beställa från den 1 september i Systembolagets beställningssortiment.
Senaste kommentarer