Infraröd bastu

Ska testa infraröd bastu hos Heat by Sophia Lie.
Ska testa infraröd bastu hos Heat by Sophia Lie.

Jag älskar att basta. Varmt och så länge jag härdar ut. Vi har ingen bastu hemma (ännu, hehehe!!!) och därmed blir det ofta bara i samband med resor till fjällen. Då talar vi bastu med typ bastustenar. Men det finns ju andra bastutyper. Förra veckan fick jag via teamet på Filorga testa infraröd bastu på Heat by Sophia Lie, Till skillnad från vanliga traditionella bastur är infraröda bastur så kallade lågtemperaturbastur med grader mellan 40–65 grader. Den upplevs av många som mycket angenäm då luften inte blir lika varm med infravärmen. Istället är det kroppens yta som värms upp från insidan och ut.

Så här ser den infraröda bastun ut.
Så här ser den infraröda bastun ut.

Att bada infraröd bastu sägs medföra flera hälsofördelar såsom detox, boost av immunsystemet, smärtlindring, kollagenstimulering, ökad blodcirkulation, stresshantering och anti-aging. På Heat by Sophia Lie kombineras dessutom den infraröda bastun med LED-ljusterapi som också sägs ha många hälsofördelar, tex behandlar både akne och inflammation. Ge dig själv koppningsmassage i den infraröda bastun (djupgående bindvävsmassage som driver ut överskottsvätska och slagg plus tajtar upp huden) och du blir som pånyttfödd!

Varmt och skönt, rofyllt och avslappnande!
Varmt och skönt, rofyllt och avslappnande!

Ja, jag vet inte om jag efter 30 minuter hos Heat blev pånyttfödd men jag blev i alla fall övertygad om att det här vill och ska jag göra flera gånger. Det var varmt och skönt, avkopplande och rofyllt. Att få avsluta med en härlig dusch och fri användning av hår-, kropp- och hudvårdsprodukter från kända, dyra märken var en lisa för själen. Mer sånt i mitt liv!

Att få avsluta med en härlig dusch och fri användning av hår-, kropp- och hudvårdsprodukter från kända, dyra märken var en lisa för själen!
Att få avsluta med en härlig dusch och fri användning av hår-, kropp- och hudvårdsprodukter från kända, dyra märken var en lisa för själen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *