Nyttiga pannkakor till helgfrukosten
Brukar du ta sovmorgon och njuta av extra god frukost på helgmorgnarna? Själv äter jag numera alltid tex lyxfrallor från mitt favoritbageri Petrus med gott pålägg på lördagarna. Söndagarna blir det ofta bara limpmackor och hårdbröd med ägg och skinka/korv/ost. Gillar man pannkakor kommer här ett riktigt gott recept på nyttiga pannkakor till helgfrukosten. Receptet är ganska klassiskt men jag inspirerades av ”pannkaksdrottningen” Charlotte Beijer.
Istället för havregryn använde jag dinkelgrötsflingor från Saltå Kvarn för mer struktur och lite sötma från aprikoserna. Till en början lite svåra att steka kan jag tycka men smörjer man järnet/pannan ordentligt är det inga problem. Pannkakorna är verkligen goda! Jag serverade mina med färska bär, stekt banan, vaniljkvarg och en klick jordnötssmör. Ljuvligt!!!
Havrepannkakor, 2 port
3 ägg
3 dl havregryn
3 dl havredryck
kanel
vaniljpulver
Mixa samtliga ingredienser till en smet. Viktigt att smeten mixas ordentligt eftersom havregrynen ska bli till ett slags mjöl samt för att få fluffigare pannkakor. Stek i smörat varmt järn eller stekpanna till valfri storlek.
Senaste kommentarer