Nyttiga pannkakor till helgfrukosten

Nyttiga pannkakor till helgfrukosten

Nyttiga pannkakor till helgfrukosten

Brukar du ta sovmorgon och njuta av extra god frukost på helgmorgnarna? Själv äter jag numera alltid tex lyxfrallor från mitt favoritbageri Petrus med gott pålägg på lördagarna. Söndagarna blir det ofta bara limpmackor och hårdbröd med ägg och skinka/korv/ost. Gillar man pannkakor kommer här ett riktigt gott recept på nyttiga pannkakor till helgfrukosten. Receptet är ganska klassiskt men jag inspirerades av ”pannkaksdrottningen” Charlotte Beijer.

Istället för havregryn använde jag dinkelgrötsflingor från Saltå Kvarn för mer struktur och lite sötma från aprikoserna. Till en början lite svåra att steka kan jag tycka men smörjer man järnet/pannan ordentligt är det inga problem. Pannkakorna är verkligen goda! Jag serverade mina med färska bär, stekt banan, vaniljkvarg och en klick jordnötssmör. Ljuvligt!!!

Härliga havrepannkakor!

Härliga havrepannkakor!

Havrepannkakor, 2 port
3 ägg
3 dl havregryn
3 dl havredryck
kanel
vaniljpulver

Mixa samtliga ingredienser till en smet. Viktigt att smeten mixas ordentligt eftersom havregrynen ska bli till ett slags mjöl samt för att få fluffigare pannkakor. Stek i smörat varmt järn eller stekpanna till valfri storlek.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *