Ekologisk Dadel & Pekanmüsli

Ekologisk Dadel & Pekanmüsli från Risenta

Ekologisk Dadel & Pekanmüsli från Risenta

Innan jag hann blinka hade jag och barnen slukat både den hemrostade Risenta-granolan och Granola Kardemumma, Hasselnötter och Blåbär. Knaprigt, gott och har satt guldkant på våra frukostar och mellis. Det som återstod hemma nu var ett paket Ekologisk Dadel & Pekanmüsli från Risenta. En riktigt god, smakrik ekologisk müsli för oss som vill göra ett medvetet val.

Medvetet val för både hälsa och miljö.

Medvetet val för både hälsa och miljö.

Müslin är helt utan tillsatt socker. Istället har den en naturlig sötma från dadlarna. Bra för hälsan. Ekologisk, bra för miljön. Dubbelt bra. Pekannötter, flakes och kärnor ger perfekt krisp. Riktigt god precis som den är med andra ord.

Müsli-granola!

Müsli-granola!

Jag hade dock bestämt mig för att göra granola av min müsli. Jag gjorde precis som för den hemrostade granolan, dvs tillsatte vatten, olja, honung och kryddor och rostade sedan i ugnen. Gick riktigt bra och resultatet blev kanon. Dadlarna och nötterna blev dock tyvärr lite brända, men smaken var det inget fel på. Jag hade behövt röra om i müslin några fler gånger… Ja, ja! Nu kan jag och barnen knapra god och nyttig granola ett tag till!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.