Ekologisk Dadel & Pekanmüsli
Innan jag hann blinka hade jag och barnen slukat både den hemrostade Risenta-granolan och Granola Kardemumma, Hasselnötter och Blåbär. Knaprigt, gott och har satt guldkant på våra frukostar och mellis. Det som återstod hemma nu var ett paket Ekologisk Dadel & Pekanmüsli från Risenta. En riktigt god, smakrik ekologisk müsli för oss som vill göra ett medvetet val.
Müslin är helt utan tillsatt socker. Istället har den en naturlig sötma från dadlarna. Bra för hälsan. Ekologisk, bra för miljön. Dubbelt bra. Pekannötter, flakes och kärnor ger perfekt krisp. Riktigt god precis som den är med andra ord.
Jag hade dock bestämt mig för att göra granola av min müsli. Jag gjorde precis som för den hemrostade granolan, dvs tillsatte vatten, olja, honung och kryddor och rostade sedan i ugnen. Gick riktigt bra och resultatet blev kanon. Dadlarna och nötterna blev dock tyvärr lite brända, men smaken var det inget fel på. Jag hade behövt röra om i müslin några fler gånger… Ja, ja! Nu kan jag och barnen knapra god och nyttig granola ett tag till!
Senaste kommentarer