Grön vardagsklassiker
I veckan köpte jag hem den senaste nyheten i Findus gröna, vegetariska sortiment, Grönsaksbullar. De är veganska, proteinrika och innehåller 91% grönsaker (kikärtor, morötter, persilja och ärtor). Kryddningen är mild vilket gör att de passar perfekt för att göra en grön vardagsklassiker. Jag tänker här på den populära maträtten köttbullar, tomatsås och pasta. Byt helt enkelt ut de klassiska Mamma Scan-köttbullarna mot Grönsaksbullar. Fräschare, godare, nyttigare och bättre för miljön!
Jag tillagade Grönsaksbullarna i ugn. Riktigt smidigt och man slipper matos. Jag smakade bullarna innan jag blandade dom med såsen. Fin, mjuk konsistens men ändå med visst tuggmotstånd. Smaken var fräsch och mild. Riktigt gott och en produkt jag garanterat köper igen!
Perfekt tips inför dagens meat free monday-middag!
Grönsaksbullar med pasta, tomatås och broccoli, 4 port
1 paket Findus Grönsaksbullar 450 g
400 g pasta
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 tomater
1 msk olivolja
2 tsk tomatpuré
3 dl grönsaksbuljong
salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Skär bort stjälkfästet från tomaterna, dela dem och skär ut kärnorna. Skär tomaterna i tärningar. Fräs lök och vitlök i olivoljan i kastrull. Rör ner tomatpurén, låt det fräsa någon minut. Tillsätt tomattärningarna och buljongen och koka sakta ca 20 minuter. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.
Koka pasta och tillaga Grönsakbullarna enligt anvisning på förpackningen. Servera pasta, tomatsås, grönsaksbullar och grönsaker.
Senaste kommentarer