Världens godaste korv stroganoff

En av min och familjens favoriter vad gäller vardagsmat är Korv Stroganoff. Det är hur gott som helst, billigt och går snabbt att svänga ihop. Självklart tycker jag man ska välja en god korv med hög kötthalt. Då blir stroganoffen så mycket godare! Jag har ett recept på Korv Stroganoff jag alltid följer, kallat klassisk korv stroganoff nedan. Enkelt och gott. Till kvällens middag ville jag förnya mig och googlade efter världens godaste korv stroganoff.

Det översta som dök upp vid min sökning på världens godaste korv stroganoff blev en stroganoff-artikel på Aftonbladet. Där hänvisades till matbloggaren Stefan Olmås variant som har det lilla extra. Den går lika fort att göra, men är ändå mycket godare än ketchup-baserad korv-stroganoff. Självklart ville jag testa detta recept. Själv blev jag urnöjd med resultatet. Jag älskade att grönsakerna (lök, paprika och tomat) fick ta mer plats och så gillade jag syran från worcestershiresåsen och vinägern. Familjen blev inte lika förtjust utan föredrar mitt klassiska recept. Tråkmånsar säger jag, men får väl anpassa mig efter majoritetsbeslutet som fattades. Kul att testa något nytt!

Världens godaste korv stroganoff

Världens godaste korv stroganoff

Världens godaste korv stroganoff

500 gram falukorv (med så HÖGT köttinnehåll som möjligt)
1 stor rödlök
2 schalottenlökar
3 klyftor vitlök
1 röd paprika
3 msk tomatpuré
1,5 dl vitt torrt vin (inte fatlagrat)
1 köttbuljongtärning
1 kycklingbuljongtärning
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1,5 msk strösocker
1 msk worcestershiresås
1 msk sherryvinäger
Salt & svartpeppar
2 dl creme fraiche
Smör (att steka i)

Börja med att skala och skiva löken och vitlöken. Strimla paprikan och skär korven i stavar. Bryn smör i en djup panna eller gryta. Stek korven ordentligt, ta upp och lägg undan så länge. Sänk värmen och stek lök, vitlök och paprika utan att bryna. Rör ner tomatpurén, slå på vinet och koka ner till hälften. Smula ner buljongtärningarna, slå i tomaterna och skölj ur burken med vattnet. Häll i socker, worcestershiresås och vinäger. Salta och peppra. Låt koka ihop i tio minuter. Lägg i den stekta korven, slå i creme fraiche och låt puttra i ytterligare tio minuter. Under tiden kan du koka riset.

Klassisk Korv Stroganoff, 4 port

800 g falukorv
1 gula lök
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
salt, peppar och paprikapulver.

Skärv korven i strimlor. Hacka löken. Fräs korven i olja eller smör i ca 5 minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, tomatpuré och kryddor. Koka ca 10 minuter. Klart att servera med tex ris och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *