En förvandlad Cinderella

Som Stockholmsbo händer det några gånger per år att jag och familjen unnar oss en kryssning på böljan den blå med någon av de rederier som kör över Östersjön till Åland/Finland. Ibland åker vi Viking Line, ibland Silja Line och mindre ofta även Birka Cruises. Själva resan är ett billigt nöje (man får ofta bara betala en symbolisk summa för en A- eller B-hytt – det som kostar är sedan mat, dricka, nöje och övrig shopping) och är ett perfekt sätt att komma iväg på en minisemester bort från vardagens måsten och krav.

Visste ni att Viking Line har fräschat upp och byggt om sin partybåt Viking Cinderella? Hela nöjesdelen är förvandlad. De har byggt helt nya restauranger, byggt om nattklubben Étage genom att öppna upp dansgolvet och byggt en stor scen för att kunna presentera större artister och shower samt byggt några nya fräschare hytter. Premiärturen efter ombyggnationen var i förra veckan och i helgen var jag och Mattias på en nöjeskryss på tu man hand för att se om båten håller måttet!!!

Äkta bubbel på en lyxig kryssning

Som vanligt när vi väl hittar på något snålar vi inte in utan ser verkligen till att unna oss det allra bästa. Vi började på en gång med att ta ett bord i den nya restaurangen Seaview Dining. Där beställde vi in ett varsitt glas äkta skumpa till att börja med. Det är så gott med äkta bubbel!

En magisk skaldjursplatå

Till huvudrätt beställde vi självklart in en skaldjursplatå för två. Det är en fantastisk tallrik med hummer, havskräftor, insjökräftor, vitvinskokta musslor, färska räkor, rökta räkor och krabbklor. Till detta aioli, rhode island, obegränsat med bröd samt smör och olika påläggsröror. Alltså, gudars så gott!!!! Åt och åt och åt!

En tallrik med bara sött och gott

Tallrik nummer två men nu ville jag även äta ost och kex men liiite mer sött fick plats i magen!

En efterrätt satt ändå på sin plats. Då jag älskar sötsaker slog vi på stora trumman och tog varsin efterrättsbuffé. Jag åt en himla massa sötsaker och även en hel del ost och kex. Här pratar vi gottigottgott så det verkligen räckte och blev över!!!

Till maten drack vi goda viner såklart!

Golden Hits goes party

Efter middagen gick vi som sig bör till nattklubben. På fredagar och lördagar uppträder Golden Hits goes party och det tittade vi på medan vi sippade goda drinkar. Bandet Hoffmeastro uppträdde senare på kvällen kl 00:30, men när klockan närmade sig midnatt gick vi mätte och nöjda till vår hytt för att få lite skönhetssömn istället.

Det blåste och gungade en hel del så sömnen blev tyvärr inte den bästa.

God och fräsch frukostbuffé

Det fanns mycket gott att välja bland

Söndagsmorgonen inledde vi med en fräsch frukostbuffé. Utbudet var stort och fräscht och vi åt så det stod härliga till! Det blev allt från gröt, till mackor, pannkakor och frukt.

Jacuzzi, kallbad, pool och ångbastu

Finsk bastu med utsikt över sjön

Ett härligt vilorumEfter frukosten hade vi bokat plats i Cinderellas spa. Mattias tog ett inträde där det ingick en badritual med Kerstin Florian-produkter. Själv tog jag inträde och en ansiktsbehandling. Gäller att lyxa till det när man kan som sagt!!! I spaavdelningen fanns det jacuzzi, ångbastu, kallvak, pool, finsk bastu, vilorum med gratis juicer, nötter, torkad och färsk frukt, massageduschar, hälsobar och spashop. Vi hade två underbara timmar med bad, vila och behandling.

Den fantastiska Ramenburger

Efter spalyxen var vi hungriga. Äntligen fick vi då chansen att testa på Ramenburgaren jag sett så mycket fram emot. Och jag kan tala om att jag blev såld. Godare mat har jag knappt ätit alltså (jaja, så säger jag om mycket men den här alltså, gudars så gott!!!!!)!!!. Den här varianten var med färsk grillad tonfisk i bröd gjort på ramennudlar serverad med dashibuljong, sjögräs och wasabimajonnäs. Mmmmmmmm!!!!!!!!! Mera, mera, mera!

Mätta och nöjda gick vi sedan till shoppingen. Vi inhandlade allt från äkta skumpa, mousserande vin, olika ölsorter, parfymer, krämer, bröd, korv, kläder, godis till presenter. Blev tungt att släpa till bilen må jag säga! Efter en kort stunds vila i hytten var vi redan i hamn för färd hem!

Sammanfattningsvis är vi enormt nöjda med nya Cinderella och vem vet, kanske åker vi snart igen, hela familjen denna gång!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *