Ringlekar

Vad har ni för jultraditioner? Dansar ni runt granen till exempel? Vår jultradition har ju blivit att åka till fjällen och åka skidor över jul. Julafton brukar börja med risgrynsgröt och skinkstutar, sedan ut i backarna när liftarna öppnar vid 9. Vi åker hela förmiddagen och samlas sedan i stugan för en härlig jullunch. Den består ofta av dopp i grytan med julkorv och vörtbröd, skinkstutar och god dricka. Lite fika efter lunchen och sen ut i backarna någon timme till. Klockan 15 är ju fortfarande en helig tid för oss vuxna (=Kalle och hans vänner på tv) så till dess är vi tillbaka. Vi kollar på Kalle, äter pepparkakor och lite gotter samt dricker glögg. Sedan börjar matförberedelser och ombyte. Självklart får barnen besök i stugan av tomten som lämnar paket. Sedan äter vi en härlig julmiddag i stugan med allt det klassiska som brukar finnas på ett julbord. Varken mer eller mindre. Vi umgås och njuter av varandra och julklapparna och har en trevlig kväll ihop.

Det brukar inte bli någon dans kring granen och således inga ringlekar. Dom sparar man till julgransplundringen. Ringlekar, ring, falukorvsring, kvällens middag. Jepp, kvällens middag blev en familjefavorit. Visserligen inte den nyttigaste middagsrätten man kan tänka sig men mycket god. Vi lever här och nu. Vi får tänka + och -, dvs man måste unna sig ibland och så onyttigt är det inte. Köper man som jag en korv med 80% kötthalt får man bra näringsvärde för pengarna.

Ugnsbakad falukorv

Kvällens middag blev alltså ungsbakad falukorv fylld med äpplen, gul lök, bostongurka, senap och ost. Till detta mos och grönsaker. Smaskens!!!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *