Erik Lallerstedts vinsåser

I våras lagom till grillsäsongen lanserade kocken Erik Lallerstedt tre nya såser i sitt sortiment Eriks såser. Nu i dagarna lanserar Erik tre vinsåser – en röd, en vit och en rosé. Precis som med övriga såser i sortimentet har det varit mycket experimenterande i provköket innan Erik kände sig helt nöjd. Resultatet blev tre såser som samtliga håller hög restaurangklass.

Erik Lallerstedt lanserar vinsåser.

Erik Lallerstedt lanserar vinsåser.

Rödvinssåsen är gjord på vin med Tempranillo-druvor från norra Spanien. Dessa viner karaktäriseras oftast av en kryddig och mustig smak. Såsen passar utmärkt till kalv, biff, till en höstig gryta eller varför inte göra som våra norska grannar och prova rödvinssås till fisk?!

Vitvinssåsen är baserad på vin med den gröna Macabeo-druvan. Dessa viner är ofta lätta och fruktiga med en frisk syra. Såsen passar bäst till fisk och skaldjur.

Rosévinssåsen är liksom rödvinssåsen gjord på vin med Tempranillodruvor. Rosévinssåsen passar till fisk och skaldjur eller till en god pasta.

Det här ska bli riktigt intressant att testa! Rödvinssås har jag både gjort och köpt vid några tillfällen men vitvinssås och rosévinssås är inte något jag äter särskilt ofta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *