Egna hemmagjorda rawfood-crackers

Go Raw Cracker Mix från Go Green

Go Raw Cracker Mix från Go Green

En sak jag tycker är riktigt gott är Fröknäcke, Frökex eller vad man nu väljer att kalla det. Det är gott, nyttigt och både gluten- och laktosfritt. Passar lika bra till frukost, som till mellanmål eller kvällsfika. Med eller utan pålägg. Som pålägg passar allt från jordnötssmör, färskost, smör, messmör, sylt, skivad avokado, skinka, ost, korv eller vad man nu gillar. Man kan använda vilka fröer man vill och det finns massor av olika recept. Linfröna är dock viktiga för att smeten ska hålla ihop.

Häll mixen i en bunke.

Häll mixen i en bunke.

Blanda ordentligt med vatten och låt svälla ca 20 minuter.

Blanda ordentligt med vatten och låt svälla ca 20 minuter.

Kavla ut tunt på bakplåtspapper.

Kavla ut tunt på bakplåtspapper.

Färdiggräddat!

Färdiggräddat!

Skär i skivor, låt svalna, ät och njut!

Skär i skivor, låt svalna, ät och njut!

Jag följde idag världens snabbaste och enklaste recept när jag bakade en omgång fröknäcke. Och ändå åstadkom jag fröknäcke smaksatta med härlig kokosnöt, chiafrön och pumpakärnor. Jag använde helt enkelt en färdig påse Cracker Mix från GoGreen som tillhör deras serie Go Raw. Jag har tidigare bakat deras underbara raw food-bollar vilka tog slut i ett nafs. Allt som behövs för att baka fröknäcket är alltså en påse mix och vatten. Blanda, låta stå och svälla cirka 20 minuter, kavla ut tunt på bakplåtspapper, grädda på 42 grader i 10 timmar för raw crackers och 175 grader i 45 minuter för snabbare crackers. Skär, låt svalna och njut. Helt underbart goda, fulla med nyttigheter och omöjliga att motstå!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *