Egna hemmagjorda rawfood-crackers
En sak jag tycker är riktigt gott är Fröknäcke, Frökex eller vad man nu väljer att kalla det. Det är gott, nyttigt och både gluten- och laktosfritt. Passar lika bra till frukost, som till mellanmål eller kvällsfika. Med eller utan pålägg. Som pålägg passar allt från jordnötssmör, färskost, smör, messmör, sylt, skivad avokado, skinka, ost, korv eller vad man nu gillar. Man kan använda vilka fröer man vill och det finns massor av olika recept. Linfröna är dock viktiga för att smeten ska hålla ihop.
Jag följde idag världens snabbaste och enklaste recept när jag bakade en omgång fröknäcke. Och ändå åstadkom jag fröknäcke smaksatta med härlig kokosnöt, chiafrön och pumpakärnor. Jag använde helt enkelt en färdig påse Cracker Mix från GoGreen som tillhör deras serie Go Raw. Jag har tidigare bakat deras underbara raw food-bollar vilka tog slut i ett nafs. Allt som behövs för att baka fröknäcket är alltså en påse mix och vatten. Blanda, låta stå och svälla cirka 20 minuter, kavla ut tunt på bakplåtspapper, grädda på 42 grader i 10 timmar för raw crackers och 175 grader i 45 minuter för snabbare crackers. Skär, låt svalna och njut. Helt underbart goda, fulla med nyttigheter och omöjliga att motstå!
Senaste kommentarer