Hawaii Poké i Gallerian

Efter lagom många, mycket härliga lediga dagar börjar jag jobba på måndag. Det blir en mjukstart med tre arbetsdagar måndag till onsdag. Under de lediga dagarna har vi umgåtts hela familjen, själva och med släkt och vänner. Vi har njutit av varandra, godis, fika, god mat och dryck och inte alls tänkt på vare sig kost eller träning. Mycket välbehövligt! Nu är det snart nytt år och det är många som har som nyårslöfte att börja träna och äta bra mat. Vad gäller mat kan jag tipsa om trendiga Hawaii Poké i Gallerian i Stockholm.

Hawaii Poké i Gallerian

Hawaii Poké i Gallerian

Hawaii Poké finns sedan tidigare på Mäster Samuelsgatan. Den 23 december slog de upp portarna till sin andra restaurang i Gallerian. Poké (poh-kay) bowls slog igenom med dunder och brak under 2016 och förväntas bli ännu hetare under 2017. Poké bowl är superfood serverat i en skål. Ursprunget kommer från hawaiiansk streetfood i kombination med inspiration från Japan. Det kan beskrivas som en form av sushisallad eller en Hawaiiansk fiskrätt med mycket smak, hetta och friskhet. En spännande mix av fastfood och hälsomat.

På Hawaii Poké görs skålarna på beställning efter gästens önskemål utifrån smak eller preferenser. De erbjuder alla möjligheter så som veganska, laktos- och glutenfria bowls. Antingen väljer man bland rätterna på menyn eller skapar sin egen skål.

Poké Bowls ser nästan ut som min koreanska favorit Bibimbap!

Poké Bowls ser nästan ut som min koreanska favorit Bibimbap!

Jag älskar sushi. Tycker dock att det är lite mat till högt pris. Jag är en storätare och blir knappt mätt på en 12 bitars. Sedan tycker jag sushi är en grönsaks- och näringsfattig måltid. Jag vill ha mer grönt. Jag tror därför att Poké bowls kommer att passa mig perfekt. På tisdag ska jag träffa Åsa Bergendorf, marknadsansvarig på Gallerian. Vi ska luncha på nya restaurangen Hawaii Poké. Det ser jag verkligen fram emot! Under lunchen ska jag också få höra mer om framtidens Galleria och kvarteret Urban Escape där maten steg för steg får en allt större plats. Förhoppningsvis får vi ta del av ännu fler matsatsningar under 2017.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *