Fantastiskt goda lammkotletter

Idag åt vi supergoda lammkotletter till middag. Passar både till vardags och fest. Så enkelt, nyttigt och fantastiskt gott! Till lammkotletterna åt vi en blandad sallad och bönor. Barnen åt egenodlad potatis (de hade på dagis planterat potatis i en halv mjölkkartong och det blev faktiskt några små men goda potatisar).

Lammkotletter, 4 personer

1 kg lammkotletter
salt och vitpeppar

Kryddpasta
4 vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk rosmarin
1 msk hackad färsk timjan
2 msk olivolja

Finhacka de färska kryddorna. Pressa vitlöken. Blanda kryddor och pressad vitlök med oljan till en kryddpasta. Krydda lammkotletterna med salt och peppar. Stek köttet. Bred på kryddpastan. Stek köttet ytterligare ett par minuter med kryddpastan på plats.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *