Farfarskaka och mormorskaka

Idag testade jag en brödnyhet från Polarbröd, Farfarskakan. En fiberrik tekaka som är bakad på vete, rågkli och havrefiber. Bygger på ett recept som användes redan då bageriet startades 1946, men har förnyats och förädlats under åren som gått.

Jag funderade lite på det här med namnet Farfarskaka. Finns det även en mormorskaka, eller månne farmorskaka eller morfarskaka?! Jag googlade på de andra namnen men fick inte fram något konkret.

Åter till brödet. Det är saftigt, mjukt och gott men har inte så mycket smak egentligen. Ett mycket barnvänlig bröd (barnen älskade det!). Perfekt storlek och trevlig form. Farfarskakan gör sig väldigt bra med goda pålägg som kokt eller stekt ägg, räkor och majonäs eller en smakrik ost.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. SjungandeMamman skriver:

    Hej hej!
    Vad roligt att du är med och tävlar! Lycka till!

    Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.