Fars dag 8 november

Gillar du liksom jag att dricka ett glas god champagne eller mousserande vin? Det är härligt god och ganska billig lyx i vardagen tycker jag! Idag är det Internationella Champagnedagen så varför inte ta ett glas till middagen?!

Internationella champagnedagen

Internationella champagnedagen

Om 1,5 vecka, 8 november är det Fars dag. Självklart kommer jag då att uppvakta både min egen och barnens pappa. Det behöver inte vara något märkvärdigt firande. Ofta njuter vi av en god middag eller fikar tillsammans och pappa får en liten symbolisk present.

Richard Juhlin Blanc de Blancs och rosé

Richard Juhlin Blanc de Blancs och rosé

Att gå ut och äta verkar vara ett populärt sätt att fira far. Kanske tar man en taxi till eller från restaurangen. En rolig grej är att om man väljer att åka med någon av taxiföretaget Ubers lyxbilar i Stockholm och Göteborg på Fars dag i år kommer man bli bjuden på ett alkoholfritt mousserande vin framtaget av världens främste champagneexpert Richard Juhlin. Vinet som finns till förfogande heter Richard Juhlin Blanc de Blancs och är ett franskt mousserande Chardonnayvin med krispig syra och balanserad fräschör med toner av lime och gröna äpplen. Hur coolt och osvenskt är inte detta?! Vem har inte drömt om att sitta i en fin bil och dricka skumpa?!

MRG Wines alkoholfria mousserande viner

MRG Wines alkoholfria mousserande viner

Samarbetet med Uber är en del av en kampanj som används för att uppmärksamma att det svenska vinhuset MRG Wines som enbart erbjuder alkoholfria viner lanserar en ny serie franska mousserande alkoholfria kvalitetsviner på Systembolaget. Richard Juhlin Blancs de Blancs är först ut men kommer under våren följas av ett motsvarande alkoholfritt mousserande rosévin.

Jag gillar verkligen att det satsas på goda alkoholfria alternativ. Alla ska kunna få ett smakrikt lyxigt vin i glaset och dricka gott helt utan alkohol. Det här mousserande kan till och med barnen få njuta av om de vill. Det blir perfekt att bjuda gästerna på i november då vi firar Mattias som fyller 40 år.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    För vår del blir det faktiskt lite firande i huvudstaden !
    Vi ska hälsa på mina kusiner och jag har en liten överraskning till grabbarna på lördagen.
    MONSTER JAM !! 🙂
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *