Gör en nyttig vitare chiapudding

Gör en nyttig vitare chiapudding

Gör en nyttig vitare chiapudding

Jag har flera gånger skrivit om det riktigt nyttiga och populära chiafröet och chiapuddingen. Det kan såklart användas i många andra olika recept som näringsrikt tillskott eller ersättning för något annat. Färgen på de chiafrön som hittills har gått att få tag på har varit svart. De kan dock också vara vita och just vita chiafrön har Risenta nyligen lanserat. Samma funktion och samma smak, men vita i färgen. Perfekt om man vill göra en nyttig vitare chiapudding.

Vita chiafrön från Risenta

Vita chiafrön från Risenta

Jag blandade 2 dl sojamjölk, 3 msk vita chiafrön och hade i några droppar äkta vaniljessens i en burk och stoppade in i kylen. Rörde om några gånger. Några timmar senare hade jag en riktigt vit, krämig och god chiapuddingbas. Bara att blanda med sin favoritfruktsås, bär och toppa med exempelvis knaprig granola eller vad man nu gillar.

En vitare chiapudding - perfekta basen!

En vitare chiapudding – perfekta basen!

Chiapudding – grundrecept, 1 port

3 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölkdryck)
1 krm äkta vaniljpulver

Blanda chiafrön, mjölk och vaniljpulver i en burk. Blanda väl. Låt stå i minst 1 timme men gärna över natten. Rör om möjligt runt efter ungefär halva tiden. Servera med färska goda bär samt gärna hackade nötter och kokosflagor.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Natalie skriver:

    Jag har så svårt för konsistensen. Lite för slemmigt, har hellre fröna i smoothie 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *