Gör en nyttig vitare chiapudding
Jag har flera gånger skrivit om det riktigt nyttiga och populära chiafröet och chiapuddingen. Det kan såklart användas i många andra olika recept som näringsrikt tillskott eller ersättning för något annat. Färgen på de chiafrön som hittills har gått att få tag på har varit svart. De kan dock också vara vita och just vita chiafrön har Risenta nyligen lanserat. Samma funktion och samma smak, men vita i färgen. Perfekt om man vill göra en nyttig vitare chiapudding.
Jag blandade 2 dl sojamjölk, 3 msk vita chiafrön och hade i några droppar äkta vaniljessens i en burk och stoppade in i kylen. Rörde om några gånger. Några timmar senare hade jag en riktigt vit, krämig och god chiapuddingbas. Bara att blanda med sin favoritfruktsås, bär och toppa med exempelvis knaprig granola eller vad man nu gillar.
Chiapudding – grundrecept, 1 port
3 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölkdryck)
1 krm äkta vaniljpulver
Blanda chiafrön, mjölk och vaniljpulver i en burk. Blanda väl. Låt stå i minst 1 timme men gärna över natten. Rör om möjligt runt efter ungefär halva tiden. Servera med färska goda bär samt gärna hackade nötter och kokosflagor.
Jag har så svårt för konsistensen. Lite för slemmigt, har hellre fröna i smoothie 🙂