Firande av bröllopsdag

I helgen har jag och Mattias lämnat bort barnen och åkt iväg själva på en miniweekend på Garpenbergs herrgård för att fira vår 6e bröllopsdag. Visserligen ägde bröllopsdagen rum den 9 juni men av olika anledningar har vi inte hunnit fira den förens nu.

Vi tog ett weekendpaket och i den ingick afternoon tea vid ankomsten. Här serverades nybakade scones, clotted cream, smör, marmelader, ostar, kakor, kex och mängder av olika tårtor. Te och kaffe. Riktigt gott! Vi satt ute och fikade ute i trädgården då vädret var kanon. Strålande sol och över 2o grader.

Det ingick en visning av herrgården men vi valde att gå till rummet och ta det lugnt efter fikat. Rummen var ganska intetsägande och tråkiga. Ingen tv eller radio… På rummet korkade vi upp en flaska mousserande och åt goda tilltugg till och njöt av varandras sällskap.

Till kvällen serverades en fördrink i salongen inne i herrgården. Fördrinken var mousserande vin så det blev mycket av den goda varan! Efter fördrinken serverades vi en tre rätters meny i en av de vackra matsalarna. Maten var fantastiskt god. Servicen var inte den bästa. De fyllde varken på vatten i glasen eller frågade om man ville beställa mer dricka.

Till förrätt var det en skaldjurstoast med saffran och chili. Huvudrätten bestod av kalventrecote med potatis- och västerbottenstomp och en fantastisk calvadossås till. Lite gröna bönor ackompanjerade köttet. Efterrätten var en vit chokladmousse serverad i en chokladskål och hallon- och mangosås till. Jag gillade verkligen efterrätten men Mattias var inte så förtjust.

Kvällen avslutades med kaffe och te och en fantastiskt god chokladtryffel uppe i salongerna.

Efter en god natts sömn tog jag och Mattias en promenad i omgivningarna. Det fanns tyvärr inte några bra gångvägar vad vi såg så vi promenerade med risk för livet längs bilvägen.

Efter promenaden såg jag fram emot en stärkande frukost. Tyvärr blev jag mycket besviken på frukosten. Det mesta var slut när vi kom (vi kom ändå 9:30 och frukosten serverades mellan 9 och 10:30) och man fick hela tiden säga till att de skulle fylla på. Jag kände mig tillslut ganska dum. Pålägget, brödet, grönsakerna, frukten, tevattnet, kaffet, kopparna, ja det mesta tog slut och inget verkade komma fram om man inte sa till… Men det som väl kom fram var gott! Det fanns till och med goda våfflor som vi gräddade och vi tog grädde och sylt till.

Det ingick en förmiddags fika i salongen men valde att åka hem efter frukosten.

Sammanfattningsvis var Garpenbergs herrgård ett mysigt ställe även om jag har vissa synpunkter på servicen och rummen. Tyvärr fanns det inte heller särskilt mycket att göra på herrgården eller i omgivningarna. Stället hade varken bastu eller någon typ av bad/spa. Det var lite trist. Men vi hade trots allt en trevlig vistelse!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *