Fisk med krispigt täcke

Ikväll blev det fisk till middag. Jag dammade av ett gammalt fiskrecept som vi inte använt på länge. Konstigt egentligen eftersom denna fiskrätt är riktigt god, nyttig och snabblagad. Lägger genast in den under Vardagsfavorit. I ursprungsreceptet var det både mer smör och mer flingor. Värt att notera är att framför allt Mattias (till viss del även jag, även om det inte störde mig lika mycket) tyckte lagret med topping ändå var för tjockt. Vill man kan man minska på flingorna ännu mer. Testa 1 1/2 dl flingor och 1 dl ströbröd till 800 g fisk.

Kvällens middag blev allbranöverbakad fisk med potatis- och rotsellerimos och grönsaker. Fisk är verkligen gott!

Allbranöverbakad fisk, 4-5 port

800 g fiskfilé
2 msk smör
1 dl ströbröd
2-3 dl All-branflakes (jag använde mig av All-bran plus då det var vad vi hade hemma)
2 klyftor pressad vitlök
Sambal oelek efter smak
salt

Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll på en liten skvätt vitt vin över fisken eller lite citronsaft. Gör iordning All-bran smeten. Blanda smält smör, ströbröd, flingor (krossa dom lite i handen om du vill), vitlök, sambal och salt. Lägg över fisken. Grädda i 225 grader i ca 20 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *