Fisketur i kvällssolen

I förra veckan var Mattias iväg med barnen och fiskade med kastspö. De både gillade det och var jätteduktiga. Självklart tog vi med fiskespöna till Sälen. Själv har jag bara metat förut, kastspö har jag aldrig testat på.

Fisketur i put & take-sjö

Tidigare idag var vi iväg och köpte ett fiskekort som gällde för Mattias och barnen under dagen och kvällen. Efter middagen åkte vi till en närbelägen sjö, Lindvallens fiskesjö put & take. Vi tog med lite fika och jag tog även med en bok att roa mig med. Kvällen var helt underbar och magisk. Över 20 grader, blå himmel och strålande kvällssol. Ett fantastiskt lugn låg över sjön.

20130717-224150.jpg

Mattias och barnen fiskade. Barnen gav dock ganska snabbt upp och ägnade sig åt att leka istället. De fångade fisk- och grodyngel i händerna och hade jättekul.

Själv passade jag också på att testa våra kastspön. Gustafs spö var väldigt avancerat för mig. Där fick jag inte till ett enda bra kast (Gustaf däremot är en riktig stjärna och kan kasta hur långt som helst…). Filippas spö lyckades jag bra med några gånger. Precis när mitt självförtroende var på topp fastnade linan i ett träd och hela fiskspöt hängde och dinglade. Mattias fick skära loss linan. Trots min irritation på mig själv gav jag inte upp. Det gick bra några gånger igen. Men då fick jag bottennapp och spöt satt fast. Mattias fick åter rädda linan och draget. SUCK… Note to self, fiske är verkligen inget för mig.

20130717-224203.jpg

20130717-224214.jpg

20130717-224223.jpg

Hur gick det för de andra då? Ja, barnen lekte ju mest men Mattias fick faktiskt napp. En liten Regnbåge som han dock slängde tillbaka i sjön. Den var för liten för att göra något med. Men kul att ha fått napp i alla fall!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *