SUP – Stand up paddle (Stand up paddling)

I födelsedagspresent fick jag två fantastiska gåvor av min man och barnen. En upplevelse uppdelad i två delar och en storstadsweekend. Tillsammans har jag och Mattias valt att åka till Prag och resa och hotell är bokat och barnvakt fixat.

En delen av upplevelsepresenten var en aktivitet jag länge velat pröva på. SUP, eller Stand up paddle eller som många säger Stand up paddling. Mattias hade hos Surfbussen bokat en varsin bräda under 90 min. Stand up paddling är den störst växande vattensporten i världen just nu.

Stand up paddling på Karlbergskanalen

Vi trodde att noggrann instruktion skulle ingå men det som ingår är lån av kvalitetsbräda och kolfiberpaddel under 90 minuter från bokad tid och för de som vill en kortare introduktion innan ni går ner till bryggan med utrustningen. Det var mer eller mindre bara ”varsågod, här har ni brädan, stå på den, det är enkelt, inga problem, akta er bara för bryggan, där gör det ont att ramla”. Tur Mattias hade skickat detta youtube-klipp https://www.youtube.com/watch?v=vI3-T_0lpp4 åt mig innan som jag hade tittat på. Annars hade jag varit helt lost.

En fantastisk upplevelse jag gärna gör om

Vi SUPade på Karlbergskanalen. Vi hade fantastiskt väder. Det var växlande molnighet och dryga 25-26 grader. Vattnet i kanalen var lugnt och båttrafiken var inte så intensiv. Jag hade på mig bikini och över detta ett par shorts och en träningstopp. Det var perfekt. Jag var barfota för bäst balans, annars kan man ha typ fivefingers eller liknande tunna skor om man vill. Jag valde, till skillnad från de flesta andra man såg, att låna en flytväst. Så här första gången ville jag känna mig trygg och säker!

Till en början var det ganska vingligt. Jag kände mig lite som Bambi på hal is. Men efter ett tag fick jag in tekniken och då började jag verkligen njuta. När de största båtarna kom som gjorde stora vågor satte jag mig bara på huk/knä för att lättare parera.

Solen glittrade i vattnet och utsikten över Stockholm från SUP:en var oslagbar!! Det är också väldigt bra träning. Man fick jobba en hel del med magmuskelaturen, låren och vaderna. Billigt är det dessutom. 200 kr bara per person. Vi trodde 90 minuter skulle vara för långt men tiden bara flög fram och plötsligt var det dags att avrunda…

Fantastiskt är alltså ordet!!! Det här vill jag absolut göra om! Mattias gillade det också men kanske inte blev lika såld som jag. Så sällskap någon?

Den andra delen av upplevelsen följde efter suppandet. Middag på Rolfs kök, men mer om det i ett separat inlägg!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *