Fläskkarrégryta med mandel och russin i Crock-Pot

Som ni vet är ett av mina ledord förbered. I morse fyllde jag min älskade Crock-Pot med ingredienser till kvällens middag som blev Fläskkarrégryta med mandel och russin. Sedan stod pottan och puttrade i sin ensamhet under dagen tills jag och familjen kom hem. Perfekt, bara att koka upp ris, couscous, bulgur eller annat valfritt gryn. Eller som jag gjorde – värma rester av redan tillagad quinoa. På bara fem minuter stod maten rykande varm på bordet redo att avnjutas (jag flyttade dock över grytan till en mindre kastrull med lock)! Kan det bli bättre än så?!

Den här fläskkarrégrytan är otroligt smakrik och god. Köttet liksom bara faller i sär och allt gottar ihop sig i en underbar krämig röra. Fungerar lika bra till vardags som till middagsbjudningen.

Fläskkarrégryta med mandel och russin i Crock-Pot

Fläskkarrégryta med mandel och russin i Crock-Pot

Grytan är så god att en portion inte är nog!

Grytan är så god att en portion inte är nog!

Krämig gryta med mandel och russin, 4 port

700 g fläskkarré
1 msk smör
1/2 dl sötmandel, skalad
2 dl grädde
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl russin
Valfri mängd förvällda trattkantareller eller champinjoner
1 tsk ingefära, färsk riven
1 bit purjolök
ev maizena
salt och peppar

Tärna fläskkarrén i 2×2 cm stora bitar. Bryn i köttet i panna tillsammans med mandel och trattkantareller. Lägg över i din Crock-Pot. Tillsätt fond, vatten och vispgrädde. Tillaga på låg effekt i 6 timmar. Avsluta med att tillsätta russin, riven ingefära och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha tjockare sås i grytan, går det bra att reda av med maizena mot slutet.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.