Black Bean Spaghetti från Nutri-Nick
Till middag i kväll blev det köttfärssås och spaghetti. Dock inte vanlig spaghetti. Istället testade jag en bönpasta från Nutri-Nick – spaghetti gjord på svarta bönor. Nutri-Nick har flera olika sorters bönpasta att välja bland.
Black Bean Spaghetti från Nutri-Nick är ekologiska bönnudlar som har tillverkats av svarta bönor och vatten. Naturligt gluten- och vetefria. Spaghettin innehåller rikligt med protein och fibrer och andelen kolhydrater är lite mindre än hälften jämfört med vanlig konventionell pasta. Med andra ord ett utmärkt substitut till vanlig pasta. Kul med variation!
Konsistensmässigt påminde Black Bean Spaghettin om vanlig pasta men inte smakmässigt. Kanske hade den lite bönsmak över sig, men det är svårt att beskriva smaken. Den var riktigt god tyckte hela familjen och det är vad som betyder något.
Krämig köttfärssås, 6 port
800 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver
Bryn köttfärsen i het panna. Finhacka lök och riv vitlök och skalad morot. Häll ned lök, vitlök och morot i pannan och låt bryna tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Häll på tomatpuré och vatten och låt koka, minst 20 minuter. När köttfärssåsen är så gott som klar, häll ned creme fraiche och låt koka ihop.
Hej,
Nutri-Nick här!
Tack för de fina orden. Jag har bara en kommentar egentligen. I det paket pasta du tillagade finns 90 gram Protein.
Jag förstår att du gillar köttfärssås, men du kan dra ner på själva köttfärsen och i stället röra ner mer grönsaker och kanske lite creme fraiche till. Du får nog med Protein ändå och så sparar du pengar och miljöpåverkan genom att minska på köttet.
Hej NN