Black Bean Spaghetti från Nutri-Nick

Nutri-Nick Black Bean SpaghettiTill middag i kväll blev det köttfärssås och spaghetti. Dock inte vanlig spaghetti. Istället testade jag en bönpasta från Nutri-Nickspaghetti gjord på svarta bönor. Nutri-Nick har flera olika sorters bönpasta att välja bland.

Black Bean Spaghetti från Nutri-Nick är ekologiska bönnudlar som har tillverkats av svarta bönor och vatten. Naturligt gluten- och vetefria. Spaghettin innehåller rikligt med protein och fibrer och andelen kolhydrater är lite mindre än hälften jämfört med vanlig konventionell pasta. Med andra ord ett utmärkt substitut till vanlig pasta. Kul med variation!

Spaghetti och köttfärssås

Konsistensmässigt påminde Black Bean Spaghettin om vanlig pasta men inte smakmässigt. Kanske hade den lite bönsmak över sig, men det är svårt att beskriva smaken. Den var riktigt god tyckte hela familjen och det är vad som betyder något.

Krämig köttfärssås, 6 port

800 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver

Bryn köttfärsen i het panna. Finhacka lök och riv vitlök och skalad morot. Häll ned lök, vitlök och morot i pannan och låt bryna tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Häll på tomatpuré och vatten och låt koka, minst 20 minuter. När köttfärssåsen är så gott som klar, häll ned creme fraiche och låt koka ihop.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Niclas Luthman skriver:

  Hej,

  Nutri-Nick här!
  Tack för de fina orden. Jag har bara en kommentar egentligen. I det paket pasta du tillagade finns 90 gram Protein.
  Jag förstår att du gillar köttfärssås, men du kan dra ner på själva köttfärsen och i stället röra ner mer grönsaker och kanske lite creme fraiche till. Du får nog med Protein ändå och så sparar du pengar och miljöpåverkan genom att minska på köttet.

  Hej NN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *