Fördelar och nackdelar med matkasse
(Jag har under två veckor i samarbete med Matkomfort fått testa deras Premium-kasse. Alla ord, omdömen och bilder är helt mina egna. I det här inlägget vill jag berätta om mina upplevda fördelar och nackdelar med matkasse utifrån just Matkomfort Premium.)
Höstterminen har för många, liksom mig, dragit igång med full storm. Det är jobb, skola, aktiviteter, städa, handla, skjutsa, fixa, dona. Puuuuh, är det inte semester snart?! Mat måste ätas varje dag. I en aktiv familj med två vuxna och två tonåringar blir det en hel del som ska handlas hem och lagas. Det är frukost, lunch, mellanmål, frukt, middag, kvällsmål. För att åtminstone spara in middags- och kanske lunchmomentet har jag nu haft färdig matkasse i två omgångar. Jag valde kassen Matkomfort Premium som vi haft tidigare och som jag ville ge en ny chans. I det här inlägget berättar jag om fördelar och nackdelar med matkasse utifrån mina erfarenheter av denna kasse.
Matkomforts koncept är att minimera antalet moment så mycket som möjligt. Man får hem alla såser, grytbaser och smaksättare så att vi konsumenter vinner både i tid och smak. Alla ingredienser, utom kryddor, smör och olja, medföljer samt recept och instruktioner.
Vi har under dessa två veckor (mån-tors) fått testa på maträtter som Pestobakad torskfilé med citrongravad tomat och potatis, Äppelciderbrässerad Bjärekycklingfilé med rödlök och äpple, Pasta marinara med Grana Padano samt knaperstekt bacon, Kryddstekta kalkonspett med gurkraita och citronrostad morot, Matkomforts klassiska fiskgryta med aioli och surdegskrutonger, Ingefära- och sojabakad Bjärekycklingfilé med syrlig pak choi, Shakshuka med champinjoner, kryddig korv och ägg och Helstekt kalkonfilé med 3 sorters pepparsås med potatisstomp och rostad broccoli.
Vissa av rätterna, Pasta marina, Fiskgrytan och Shakshuka var riktiga höjdare. Sååå gott! Första omgångens kyckling och kalkon blev på tok för torra trots noga kolla av köttets innertemperatur. Andra omgångens kyckling och kalkon något bättre men smakmässigt gick dessa rätter inte riktigt hem hos oss.
Första veckan tog vi en låda för 5 personer. Maten räckte ganska exakt. Det blev inte mycket över. Andra veckan tog vi en låda för 5 personer med extra huvudråvara, dvs 5 portioner kolhydrater och 7 portioner protein. Det gav minst en matlåda varje dag vilket var precis vad vi behövde!
Fördelar: Ingen bindningstid. Slipper planera och handla själv. Får ny matinspiration. Trevligt att äta nya rätter. Alla ingredienser ingår. Hög kvalitet på råvarorna. Går snabbt och enkelt att laga. Får möjlighet att testa nya smaker och råvaror man inte har prövat förut. Lätt att barnanpassa maten. Man kan anpassa antalet portioner i lådan efter eget behov.
Nackdelar: Dyrt. Någon annan bestämmer vad jag ska äta. Näringsberäkningen är inte synlig för konsumenten. Saknar bilder på hur rätten ”ska”/är tänkt att se ut vid servering. Saknar mängdangivelser (samma receptbroschyr skickas ut till alla oavsett antalet portioner i lådan). Många plastburkar. För lite grönsaker, framför allt som tillbehör till maten. Mycket hopblandningar, ingen ”ren” mat. Oftast blev maten inte vacker på tallriken, mycket på grund av alla ihopblandningar.
Vill ni också testa har jag en rabattkod ni kan använda er av (jag får inget för att ni använder koden eller för att jag tipsar om denna), Kampanjkoden är jessicasundberg72
Erbjudandet är 150 kronor rabatt på de fyra första leveranserna. Inga bindningstider, man behöver inte ha alla fyra leveranser om det inte passar ens vardag. Tänk bara på 7 dagars framförhållning.
Senaste kommentarer