Inför Korvfestivalen 2014
Att jag gillar korv är ingen hemlighet. Allt går ner, från fulkorv till finkorv. Klart att jag föredrar en kvalitetskorv med hög kötthalt, men som sagt, även en enkel korv med bröd från Pressbyrån gillas. Jag har vid ett par tillfällen gjort korv hemma själv och jag köper (och äter) gärna korv från Taylor & Jones. Korv är uppskattat av de flesta och många gånger riktigt bra mat som också går att variera i det oändliga vad gäller tillagningssätt och tillbehör.
Visste ni att det hölls en Korvfestival förra året? Denna festival blev en succé. Intresset för korv och korvkvalitet är stort och fortsätter att växa. Korvfestivalen kommer därför tillbaka även i år. Korvfestivalen 2014 äger rum i Globen Annexet lördagen och söndagen 29 och 30 mars.
På korvfestivalen delar Sveriges bästa korvexperter med sig av sin kunskap om bland annat korvhistoria, korvetikett, drycker till korv och hur du bäst gör din egen korv. Besökarna kan givetvis provsmaka och köpa hem korv och även utse festivalens godaste korv. Intressanta nyheter för i år är Barnens egen korvskola (där barnen får göra en meter korv) samt Korvakademins hederspris som ska delas ut. Jan Scherman och Ulf Elfving, båda ledamöter i Korvakademin och stora korvätare, leder aktiviteterna från scenen.
Arrangörer av Korvfestivalen är Korvakademin i samarbete med LRF.
Idag var jag på en presslunch inför Korvfestivalen 2014. Lunchen höll till på urmysiga restaurang Printz som ligger vid Tele2 Arena. Självklart har Printz korv som specialitet och vi pratar inte vilken korv som helst. Hemgjord korv som tillverkas från scratch framför gästernas ögon. Det tillverkas korv av kött, fisk, skaldjur och grönsaker. Bästa kvalitet, fantastiska smaker och underbara tillbehör till korvarna!!! Som tur är kan man köpa hem korv och andra delikatesser man njutit av under kvällen från restaurangen.
Självklart bjöds vi på den mest underbara korvlunch man kan tänka sig. Den ena korven var en Thüringer i stenugnsbröd med surkål och grov senapsmajonnäs (brödet har handrullats av Olof på Vallentuna Stenugnsbageri). Den andra korven var en Ox- och rödvinskorv i samma typ av surdegsbröd toppad med skogssvamp och tryffelmajonäs. Till detta även en skål pommes.
Alltså, vilken smakupplevelse!!! Korvarna riktigt smälte i munnen och smakade sååå gott!!! Toppingen på korvarna var fantastisk och harmoniserade med korven på ett sätt man knappt tror är möjligt. Brödet till var bland det godaste jag någonsin smakat i korvbrödsväg. God skorpa, saftigt, smakrikt och bara helt fantastiskt. Pommesen var god men helt onödig vid intag av två korvar med bröd.
Jag säger bara, hit kommer jag tillbaka! Garanterat! Är ni i stan får ni inte missa Printz! Förutom korv har de specialiserat sig på öl och har över 350 olika sorter.
Självklart kommer jag gå på årets Korvfestival i mars. Vi ses väl där?!
Vad smarrigt 🙂 Kramar