En vecka med Matkomfort

En vecka med Matkomfort.

En vecka med Matkomfort.

Precis som många andra känner jag en stor stress i vardagen. Det är heltidsjobb, skjutsa och hämta/lämna barn, barnens fritidsaktiviteter, egna fritidsaktiviteter, bloggen, båten, hem och hushållsarbete. Som tur är finns det tjänster man kan leja ut om man har de ekonomiska förutsättningarna. Vi har städning varannan vecka vilket passar oss perfekt. Nu försöker jag släppa kontrollen i köket och testar olika matkassar. Nu har jag precis haft en vecka med Matkomfort och dags att utvärdera vad jag tycker så här långt.

Måndag - Ugnskokt lax med sauce verte, kokt potatis och brysselkål.

Måndag – Ugnskokt lax med sauce verte, kokt potatis och brysselkål.

Matkomforts filosofi är att göra det enkelt och snabbt för konsumenten att laga god och nyttig mat. Deras kockar förbereder såser, grytbaser och smaksättare så att man vinner både tid och smak. Det ska inte ta mer än 15 minuter att göra i ordning en komplett middag. Många av råvarorna är ekologiska, de arbetar bara med svenskt kött och man jobbar för att minska matsvinn.

Ugnsbakade morötter med tomat och gremolata var verkligen en hit!

Ugnsbakade morötter med tomat och gremolata var verkligen en hit!

Idag finns det fem olika matkassar att välja bland. Vrooom, Premium, Familjefavoriter, Sthlmslådan och Vego. Samtliga är kompletta utom Vrooom som bara ska ta 5-10 minuter att laga men kräver komplettering av grönsaker. Man kan få kassarna för 1-8 personer, vilket de är i dagsläget är ensamma om. Matkomfort finns i Storstockholm med omnejd av Södertälje, Järna, Nykvarn, Strängnäs, Mariefred, Eskilstuna, Enköping, Bålsta och Uppsala.

Tisdag - Nötfärspanna med citron, salvia och fänkål, serveras med rostade morötter och gremolata

Tisdag – Nötfärspanna med citron, salvia och fänkål, serveras med rostade morötter och gremolata

Den här veckan testar jag matkasse Premium. Jag har valt fem portioner då vi är fyra personer och vill ha minst en matlåda. Maten levereras redan på söndagen. Det är något jag verkligen uppskattar. Då kan man ta första rätten redan på måndagen. Övriga kassar jag har testat levererar på måndagar och man måste då börja först på tisdagen. Maten levereras omsorgsfullt nedpackat tillsammans med veckans recept i en stor kartong. Såser, baser och vissa tillbehör kommer i plastburkar och är märkta med vilken dag de ska ätas på.

Onsdag - Wok med paprika och purjolök, Bjärekyckling och jasminris

Onsdag – Wok med paprika och purjolök, Bjärekyckling och jasminris

Råvarorna är färska, fräscha och ser ut att vara av hög kvalitet. Plastburkarna är praktiska men mindre bra ur miljöperspektiv. Har man haft Matkomfort ett längre tag kan man inte spara och återanvända varenda burk som jag gör nu. Matkomfort är medvetna om detta problem och försöker på hemsidan tipsa om hur dessa på bästa sätt kan tas om hand.

Recepten är lätta att följa med tydliga instruktioner. Stort plus för Kockens tips samt Tips för barn. Stort minus för avsaknad av bilder på den mat som ska lagas. Denna vecka var det riktigt goda rätter med bra variation i både huvudråvara och tillbehör.

Jag la till bönor och rostade cashewnötter.

Jag la till bönor och rostade cashewnötter.

Jag blev verkligen positivt överraskad. Riktigt skönt att slippa planera och handla. Maten gick ganska snabbt och var lätta att laga, riktigt god och hälsosam och passade hela familjen. Favoriten blev utan konkurrens den vegetariska lasagnen. Fantastisk god lins- och bönröra och ostsåsen med västerbottenost i var grym! Tillsammans med lasagneplattorna bildade den en av de godaste lasagnen jag ätit även om mina egna är ytterst delikata. Tillbehöret ugnsrostade morötter med tomat och gremolata var också en stor favorit som jag kommer laga flera gånger framöver. Portionerna var bra tilltagna och räckte precis till två vuxna, två äldre barn (11 och 14) och en matlåda. Jag tillagade inte all den mängd tillbehör som potatis, ris, lasagneplattor och morötter som medföljde men ändå blev det mycket över. Vissa såser och var också lite väl tilltagna och gick inte åt. En del håller ett tag till och kan användas vid framtida tillfälle.

Torsdag - Vegetarisk lasagne med tomatsallad

Torsdag – Vegetarisk lasagne med tomatsallad

Kul med nya rätter och tillbehör! Man fastnar lätt i sina gamla hjulspår men nu har jag fått ny inspiration och värdefulla tips.

Linsröra, ostsås och pastaplattor i en salig blandning.

Linsröra, ostsås och pastaplattor i en salig blandning.

Riktigt fräsch och god tomatsallad.

Riktigt fräsch och god tomatsallad.

Priset drar ned det höga betyget. Det är ganska dyrt. Man behöver dock inte ta färdig matkasse varje vecka. Varannan känns mer realistiskt. Då kan man under ”sin egen vecka” använda de eventuella råvaror som blivit över i egna nya rätter.

Veckans godaste middag!

Veckans godaste middag!

Nästa vecka testar jag Wrooom. Ser fram emot mindre tid i köket även om jag måste handla och lägga till grönsaker och dylikt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *