Enkel lunch i sommarvärmen

Enkel lunch i sommarvärmen
Enkel lunch i sommarvärmen
Macka med falukorv och potatissallad.
Macka med falukorv och potatissallad.

Jag älskar det här vädret. ÄLSKAR’T! Jag är som gjord för sol och värme. Varför bor jag ens i Sverige?! Min man och mina barn är däremot mycket mer värmekänsliga. Håller sig gärna inne på luftkonditionerade platser. Kanske inte helt lätt när man är ute med båten. När det är så här varmt är det många som inte är sugna på mat. Bara något litet och gärna kallt. Äta bör man annars dör man så se alltid till att trots värmen få i dig tillräckligt med näring och energi. Gör en enkel lunch i sommarvärmen helt enkelt. Varför inte testa mina fantastiska utflyktsmackor?! Eller Ebbas magiska ugnsomelett. Eller min nyfunna favorit Mackor med falukorv, rostad lök och potatissallad.

Lyxigt i all sin enkelhet!
Lyxigt i all sin enkelhet!

Välj det bröd du gillar. Vi hade Lingongrova special hemma som blev helt perfekt. Lagom mycket smak och lagom tjocklek på brödet. Överbliven potatissallad och rostad lök från Filippas släktkalas gjorde lunchen till en riktig restfest!

Man får väl skoja till det lite?!
Man får väl skoja till det lite?!

Jag lägger in Madeleines recept nedan. Vi freestylade dock och använde som sagt färdig potatissallad. Vi använde 8 skivor Lingongrova. Alla fick montera sina egna mackor efter eget tycke och smak. Det blev lite som att äta tacos. Plockmat när den är som bäst. Och så fantastiskt gott det blev. Riktigt mumsigt!

Ni får tolka konstverket hur ni vill!
Ni får tolka konstverket hur ni vill!
Matig macka och en kall cola - galet gott!
Matig macka och en kall cola – galet gott!

Rustika mackor med falukorv, rostad lök och potatissallad, 4 personer

Potatissallad:
600 g fast potatis
3 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
2 msk skånsk senap
salt, peppar, persillade

Tillbehör:
400 g falukorv
4 skivor rustikt bröd
1 tomat
1/2 kruka sallad
Senap
Rostad lök
chipotlepasta/tomatpuré

Skala och dela potatisen till mindre bitar. Koka i saltat vatten till den mjuknat – cirka 10 minuter. Slå av kokvattnet och slå på kallt vatten så tillagningen avstannar. Blanda gräddfil med majonnäs, senap och kryddor. Blanda med potatisen.

Skiva upp korven och stek den. Skiva upp brödet. Lägg på sallad och skivad tomat, potatissallad, rostad lök och falukorv. Toppa med senap och chipotlepasta eller tomatpuré – beroende på om man gillar hetta i maten eller inte.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *