Happy me

Happy me av Marie Andersson Butler
Happy me av Marie Andersson Butler

Jag kan bara säga Happy me som fått ett recensionsexemplar av boken Happy me av Marie Andersson Butler. Happy you om du köper en egen bok. Marie Butler är en kvinna med passion för mat och välbefinnande. I mer än 30 år har hon fångat upp trender och studerat sambanden mellan det vi äter och hur vi mår, i teori och praktik. Hon driver idag restaurangkedjan Happy M Kitchen och nu släpper hon alltså kokboken Happy me –  100 växtbaserade recept för energi, glädje och skönhet.

Bakad gröt 2.0
Bakad gröt 2.0

Maries vision med bok och restaurang är att inspirera folk att förbättra sin hälsa genom växtbaserad kost. Att äta växtbaserat är både trendigt och viktigt och här för att stanna. I boken har Marie tagit fram sina bästa mat- och livsstilsrecept från sin egen hälsoresa. Den innehåller över 100 recept på frukostar, luncher och middagar, sallader, desserter, såser och drycker. Alla recept kan sättas samman till ett Healthy Restart-program på 21 dagar för att skapa nya vanor som ger energi och vitalitet.

Studentbowl
Studentbowl

Recepten är helt växtbaserade och näringstäta samtidigt som maten ska smaka gott och se aptitlig ut. De innehåller inga mjölkprodukter, vitt mjöl, gluten och socker. Självklart kan man välja att lägga till animaliska produkter till rätterna och då uppmuntras vi välja fisk eller kött av bra kvalitet, ekologiskt och närproducerat.

En riktigt bra och inspirerande bok!
En riktigt bra och inspirerande bok!

Jag gillar verkligen den här boken. Den innehåller många bra tips och inspirerande recept. Det är relativt enkla och snabblagade recept med ingredienser som man hittar i de flesta välsorterade mataffärer. Det känns överkomligt att testa något recept i veckan. Jag har redan testat Pasta Bolognese – sååå gott! Andra rätter jag kommer laga inom kort är Studentbowl, Lins- och sparrisfrittata, Thailändsk röd linssoppa och Bakad gröt 2.0. Men det blir säkert mer än så!

Den här vegetariska bolognesen smakar himmelskt gott!
Den här vegetariska bolognesen smakar himmelskt gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *