Först ut
Som jag skrev igår fick jag i egenskap av festivalbloggare för Lakritsfestivalen hem en gigantisk goodiebag med godis och godsaker från flera av årets utställare. Vi kunde inte hålla oss utan satte genast igång att provsmaka.
Först ut var en mörk choklad med lakrits och salmiak från Anthon Berg. Fairtrade dessutom. Mycket god chokladsmak med krispigt inslag från den goda lakritsen. Smakerna passade perfekt ihop.
Vi testade även lakritskolan från Ryfors. God och seg sötlakritskola. Den enda invändningen var att kolan var så stor och fyllde upp hela munnen. Gick inte att prata på ett tag!
Filippa fick välja det hon tyckte såg smaskigast ut och hon valde Lakritsgubbarna, dvs marsipanfigurer i form av en jordgubbe med smak av lakrits från Marsipanskolan. Hon såg ut att njuta riktigt ordentligt och hade bara positiva ord kring smakupplevelsen.
Gustaf inbillar sig att han inte gillar lakrits och brydde sig inte ens om att smaka. Godis lockar, men lakrits går tydligen helt bort.
Senaste kommentarer