Den snabba vägen till att bli en bättre skidåkare

Den snabba vägen till att bli en bättre skidåkare

Den snabba vägen till att bli en bättre skidåkare

Jag hade i princip aldrig åkt slalom innan jag träffade min man. Det var väl sisådär en 15-16 år sedan vi träffades (noll koll – vi har i alla fall varit gifta i snart 13 år). Jag har åkt på längden sedan barnsben men inte utför av någon anledning. Vi har ändå en av Stockholms bästa slalombackar precis runt knuten från mitt barndomshem. I vilket fall, sedan jag och Mattias träffades har vi i princip åkt till fjällen minst en vecka varje år. Mattias som har åkt mycket, både för nöjes skull och i slalomklubb, har varit min lärare och lärt mig grunderna. Jag skulle dock vilja säga att jag är självlärd. Vi har länge pratat om att jag ska ta skidlektioner men dragit mig för detta. Under årets skidresa slog jag dock till och tog den snabba vägen till att bli en bättre skidåkare.

Jag och Gustaf tog en privat skidlektion tillsammans.

Jag och Gustaf tog en privat skidlektion tillsammans.

Barnen har åkt slalom sedan de kunde gå och har gått i skidskola i varje år. Nu har de dock fått nog. Jag lyckades dock övertyga Gustaf om att ta en privat skidlektion tillsammans bara han och jag. Vi bokade via Skistar. De har gott om erfarna och välrenommerade skid- och snowboardinstruktörer, certifierade och utbildade enligt nationell och internationell standard. De är alla utbildade inom metodik, pedagogik, mekanik, teknik och analys. Jag är (något) bättre än Gustaf på skidor men under lektionen bad vi instruktören utgå mest från Gustafs behov och anpassa lektionen utifrån detta.

Vi åker i instruktörens svängspår.

Vi åker i instruktörens svängspår.

Gustaf i röd pist!

Gustaf i röd pist!

Se upp i backen!

Se upp i backen!

Skidinstruktören analyserade våra svängar och anpassade sedan lektionen utifrån detta. Gus och jag var något nervösa men gjorde så bra ifrån oss att vi fick gå rakt på de röda backarna. Vilken boost, så bra var vi alltså! Vi övade olika svängtekniker och lärde oss även ”hockeystopp” för att snabbt kunna stanna vid fara. Jag tycker lektionen var riktigt bra och känner att jag fick ut väldigt mycket från den. Blev både säkrare i teknik och fick mer självkänsla. Tror att även Gustaf fick samma upplevelse. Han åkte till och med en svart pist i sluten av veckan. Kul!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *