Från hjärtat

Från hjärtat

Från hjärtat

Nytt år innebär för många en chans till nystart. Sluta röka och snusa, äta bättre och träna mer är vanliga nyårslöften. Gå ner i varv, stressa mindre och säga ifrån är löften som blir allt vanligare. Man kan säga att förändring är det gemensamma ledordet. Till vår hjälp kommer det många intressanta kok-, hälso- och träningsböcker. En av de som kommer är Från Hjärtat av Agneta Sjödin.

Alla kan vi bidra till att få en bättre värld.

Alla kan vi bidra till att få en bättre värld.

Från hjärtat handlar om just förändring. Vi måste alla hjälpas åt att förändra världen till en mer positiv, ljus och kärleksfull plats. Alla bär på ett ansvar. Det behöver inte vara några stora grejer, det går att göra så mycket i det lilla. Ingen förändrar världen över en natt, men vi kan ta små steg och bit för bit nå målet.

Boken är full av kloka ord och vackra bilder.

Boken är full av kloka ord och vackra bilder.

För att förändra världen är det viktigt att börja med relationen till sig själv. Du är bra precis som det är och du är älskad. Har man en bra relation till sig själv är det så mycket enklare att ge av sig själv från hjärtat, till världen utanför. Vad gäller förändring citerar Agneta Mahatma Gandhi ”Be the change you want to see in the world”. Du måste vara förändringen. Föregå med gott exempel, oavsett vad det gäller. Man ska inte vara rädd för förändring. Tänk filmen Sliding doors. En dörr stängs, men en annan öppnar sig. Se möjligheterna som finns bakom dörren.

Kom igång med din träning!

Kom igång med din träning!

I boken får vi ta del av Agnetas berättelser om olika människor hon har stött på under sina resor världen över och läsa om hur de har påverkat henne. Vi får också lära oss om hur vi kan gå utanför våra bekvämlighetszoner och våga bryta mönster samt hur vi uppnår balans i relation till andra människor. För den som vill ta hand om och bygga upp både kropp och själ finns även olika övningar som kan få oss att komma igång.

Det är en ganska djup bok, stundtals på gränsen till ”flummig” om ni frågar mig. Boken är full av intressanta tankar och kloka ord. Flera stycken i boken fick mig att tänka till och faktiskt även tänka om. Vi har alla mycket att lära och den här boken kan vara en bra hjälp för att komma igång att ändra sina och andras tankebanor, och handlingar, till det bättre. Så vill ni läsa en tänkvärd bok rekommenderar jag helt klart Från Hjärtat.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *