Kvarg Stracciatella från Lindahls
Från vecka 20 kommer det två kvargnyheter från Lindahls kvarg. Det ena är en ny smak på drickkvarg, persika-passion. Jag är inget stort fan av just drickkvarg så den kan jag inte uttala mig om. Den andra nyheten är en ny kvargsmak i Funky Flavours(godis)-familjen. Det är en smak inspirerad från Italien, Stracciatella. En vaniljkvarg med bitar av äkta choklad. Chokladen är sparsamt sötad och innebär därför ytterst litet påslag på kolhydraterna. I övrigt är kvargen som vanligt utan tillsatt socker.
Konsistensen på Stracciatella var krämigare än vad jag är van vid. Det är något jag gillar. Jag kan annars tycka att viss kvarg är alldeles för kompakt och tjock. Chokladbitarna var tyvärr alldeles för små. De skapade varken tuggmotstånd eller bidrog med smak. Jag tyckte Stracciatella bara smakade vanilj. God vanilj visserligen. Jag kände mig lurad på konfekten faktiskt, även om kvargen var god. Är du chokladsugen, köp en bit choklad (sockerfri och/eller raw om du vill det), hacka i lagom stora bitar, öppna en burk Lindahls vaniljkvarg, lägg i den hackade chokladen och rör om. Då har du skapat Kvarg Stracciatella från Lindahls. Som den är idag, god men lever inte upp till namnet.
Senaste kommentarer