Kvarg Stracciatella från Lindahls

Kvarg Stracciatella från Lindahls

Kvarg Stracciatella från Lindahls

Vaniljkvarg med bitar av äkta choklad.

Vaniljkvarg med bitar av äkta choklad.

Från vecka 20 kommer det två kvargnyheter från Lindahls kvarg. Det ena är en ny smak på drickkvarg, persika-passion. Jag är inget stort fan av just drickkvarg så den kan jag inte uttala mig om. Den andra nyheten är en ny kvargsmak i Funky Flavours(godis)-familjen. Det är en smak inspirerad från Italien, Stracciatella. En vaniljkvarg med bitar av äkta choklad. Chokladen är sparsamt sötad och innebär därför ytterst litet påslag på kolhydraterna. I övrigt är kvargen som vanligt utan tillsatt socker.

Hacka i sockerfri choklad och toppa med frukt och raw chokladdoppade mandlar!

Hacka i sockerfri choklad och toppa med frukt och raw chokladdoppade mandlar!

Gott och vackert!

Gott och vackert!

Konsistensen på Stracciatella var krämigare än vad jag är van vid. Det är något jag gillar. Jag kan annars tycka att viss kvarg är alldeles för kompakt och tjock. Chokladbitarna var tyvärr alldeles för små. De skapade varken tuggmotstånd eller bidrog med smak. Jag tyckte Stracciatella bara smakade vanilj. God vanilj visserligen. Jag kände mig lurad på konfekten faktiskt, även om kvargen var god. Är du chokladsugen, köp en bit choklad (sockerfri och/eller raw om du vill det), hacka i lagom stora bitar, öppna en burk Lindahls vaniljkvarg, lägg i den hackade chokladen och rör om. Då har du skapat Kvarg Stracciatella från Lindahls. Som den är idag, god men lever inte upp till namnet.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.